Košické rozprávkové Vianoce prekvapia novinkami

NETKY.SK • 5 December 2019, 13:13 • 2 min
Košické rozprávkové Vianoce prekvapia novinkami

Na východe Slovenska oficiálne začínajú Košické rozprávkové Vianoce. Najnovšou atrakciou je obrovské ruské koleso, ktoré môže konkurovať aj zahraničným kolotočom.

slovakia

left justify in out

Košické oko, 32 metrov vysoké ruské kolo, sa nachádza na Hlavnej ulici. Spustia ho už dnes počas oficiálneho otvorenia Košických rozprávkových Vianoc. "Stavba ruského kola trvala štyri dni a v prevádzke bude do 6. januára budúceho roka," uviedol Fabian.

 

Bezpečnostné opatrenia
Bezpečnosť a funkčnosť ruského kola potvrdzuje aj jeho nová revízna správa spred mesiaca. V spolupráci s košickou mestskou políciou budú okolo kolesa umiestnené zábrany, ktoré zabezpečia, aby sa do priestoru v blízkosti atrakcie nemohli dostať autá a nebola tak ohrozená prevádzka ani bezpečnosť ľudí na ruskom kole. Rovnako prevádzkovateľ súhlasil s obmedzením hlučnosti a s prispôsobením atrakcie celkovému dizajnu Košických rozprávkových Vianoc.
 

img

 

Partnerské príspevky poputujú charite

Časť partnerských príspevkov na charitatívnu zbierku Primátorský punč, ktorá každoročne pomáha ľuďom v núdzi. Ide o tradičnú charitatívnu akciu, ktorá pravidelne prebieha vrámci Košických rozprávkových Vianoc. Výťažok sa v tomto roku rovným dielom rozdelí medzi Arcidiecéznu charitu Košice, Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach, DOMKO - Domov sociálnych služieb v Košiciach a ETP Slovensko. 

 

img

 

Novinky na Košických rozprávkových Vianociach

"Už pred rokom som sa vyjadril, že Košické rozprávkové Vianoce potrebujú po 25 rokoch nový impulz. Z tohto dôvodu sme pripravili viacero noviniek. Budeme viac dbať na čistotu, poriadok alebo bezpečnosť návštevníkov, no pribudnú nám aj viaceré atrakcie ako ruské kolo alebo verejné klzisko v Mestskom parku, ktoré už onedlho takisto plánujeme otvoriť," uviedol primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

 

img

 

Cena vstupného

Vďaka príspevkom partnerov sa podarilo znížiť cenu vstupného pre návštevníkov Košických rozprávkových Vianoc na 4 eurá za jednu jazdu. Deti do 5 rokov sa odvezú zadarmo, rodinné vstupné pre 4 osoby bude za zvýhodnenú cenu 15 eur. Navyše sa budú počas podujatia konať súťaže o jazdy zadarmo. Jedna jazda potrvá približne 5 minút. V kabínkach ruského kola sa dokáže odviezť až 144 osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies