Umierajúci fanúšik by nestihol posledný diel Star Wars, tak mu ho pustili v predstihu

NETKY.SK • 4 December 2019, 21:21 • 2 min
Umierajúci fanúšik by nestihol posledný diel Star Wars, tak mu ho pustili v predstihu

Premiéra poslednej epizódy Hviezdnych vojen (Star Wars) je celosvetovo napäto očakávanou udalosťou a kópiu snímky nesmie dopredu zhliadnuť nikto nepovolaný.

slovakia

left justify in out

V prípade muža z anglického hospicu však spoločnosť Disney urobila výnimku. Ťažko chorému fanúšikovi splnila posledné želanie a on tak so svojim synom mohol zhliadnuť vytúženú poslednú epizódu o mesiac skôr.

 

Nový diel Star Wars príde do kín až 20. decembra, minulý týždeň ale začala na internete kolovať prosba hospicu Rowans vo Waterlooville v britskom Hampshire.

 

Jeden z tunajších pacientov je obrovským fanúšikom Star Wars už od prvého uvedenia v roku 1977. Bohužiaľ už mu neostáva veľa dní a nie je isté, či by sa premiéry dožil. Jeho veľkým prianím ale bolo zhliadnuť rozuzlenie celej ságy so svojím synom.

 

Správa sa čoskoro začala šíriť po internete a dostala sa až k ľuďom v spoločnosti Disney. "Na toto Vďakyvzdanie nám bude cťou podeliť sa o Vzostup Skywalkera s pacientom a jeho rodinou v Rowans Hospice. Nech ťa sprevádza Sila a nás všetkých tiež," napísal vo štvrtok Bob Iger, šéf spoločnosti. Odvolával pritom na frázu "nech ťa sprevádza Sila," ktorá je ikonickým pozdravom či prianím vo fantastickom svete Hviezdnych vojen.

 

 

Chvíle radosti v bolestnej situácii


V piatok sa objavil pri hospici muž s taškou, na ktorú všetci napäto čakali. Bola v nej kópia poslednej epizódy Hviezdnych vojen. Pacient potom v kruhu rodiny film dojato zazrel.

 

"Len by som rád čo najviac poďakoval všetkým, ktorí umožnili, aby sa to stalo. Počas tejto hroznej situácie ste pomohli vytvoriť úžasné spomienky a priniesť trochu radosti mojej rodine. Som obrovský fanúšik Star Wars a prechádzam si teraz hroznou situáciou. K tomu všetkému som si navyše myslel, že ani nestihnem film, na ktorý som čakal od roku 1977. Jediné, ako vám to môžem opísať, je, že je to, ako keby ste vyhrali milión libier," uviedol v odkaze pacient, ktorého meno so vzhľadom na jeho súkromie ako aj súkromie rodiny hospic nezverejnil.

 

Jeho manželka dodala, že tých niekoľko dní bolo úplne úžasných. "Od obyčajných konverzácií až po štedrosť všetkých zainteresovaných. Komunita fanúšikov Star Wars je neuveriteľná. Navštívilo nás veľa ľudí, dostali sme úžasné odkazy a darčeky. Dalo nám to aj väčšiu príležitosť k tomu, aby sme pomohli nášmu synovi lepšie pochopiť zdravotný stav jeho otca," dodala vo vyhlásení žena.

 

Na vyjadrenie vďaky sa pripojili tiež pracovníci hospicu, ktorí deň pred vysielaním vystrojili mužovi (a nielen jemu) párty v štýle Hviezdnych vojen. "Navždy budeme vďační za tieto nádherné spomienky," uviedla pacientova žena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies