Dovolenka na Slovensku: 4 tipy na predĺžený víkend s deťmi

NETKY.SK • 5 December 2019, 15:18 • 2 min
Dovolenka na Slovensku: 4 tipy na predĺžený víkend s deťmi

Situácia sa pre človeka výrazne zmení, keď do rodiny prídu deti. Aktívni lyžiari sa často nenechajú odradiť, ale ich kritériá sa menia. Zimná dovolenka už nie je len o kvalitnom ubytovaní, skvelom svahu, či dobrom jedle a wellness. S dieťaťom prichádza veľa iných potrieb a ak má byť dovolenka, hoci len na predĺžený víkend, oddychom, cieľová destinácia musí mať nejaké to vybavenie navyše.

slovakia

left justify in out

Rodiny s deťmi veľmi ocenia, ak sa v ich zimnom rezorte nachádza lyžiarska škola. Aj malé deti sa tak majú možnosť, vďaka kvalifikovaným inštruktorom, naučiť lyžovať a niektoré to skutočne zvládnu doslova za pár dní. Ak uvažujete, kam na dovolenku s deťmi, pomocou pri rozhodovaní môže byť aj prítomnosť detských animátorov v hoteli. Tí zabezpečia, aby sa deti ani mimo svahu nestihli nudiť. Aj rodičia si pobyt na horách oveľa viac vychutnajú, keď budú vidieť, že ich potomkovia sú neustále ponorení v hre. Samozrejmosťou by mali byť detské kútiky a veľkým plusom je aj wellness, sauny a bazén vhodný pre deti.

 

img

 

Počas kvalitnej zimnej dovolenky si rodinky chcú vychutnať, okrem lyžovania, aj okolitú prírodu, krásne scenérie zamrznutých kopcov a rozprávkovo zasneženú krajinu. Niekedy sú rozhodnutia veľmi spontánne a človek sa ani nenazdá a už pochoduje označeným horským chodníkom, napríklad k zamrznutému vodopádu. Vidina scenerických fotografií je lákavá, vždy však treba pamätať na cestovné poistenie do hôr, hoci ide len o krátku a nenáročnú prechádzku. Uzavrieť sa dá veľmi rýchlo a jednoducho pomocou SMS cez všetkých slovenských operátorov. Poistenie zahŕňa krytie bežných turistických aktivít, ale aj zimných a rizikových športov, preto je dobré, ak ho aktívni lyžiari majú uzatvorené na celú lyžiarsku sezónu.

 

4 netradičné tipy, kam na výlet na predĺžený víkend s deťmi:

 

1.) Deti majú radi nové zážitky a veľmi rýchlo sa prispôsobujú aj netradičným prostrediam. Vyskúšajte pobyt v drevenici, kde sa do sýtosti vybláznia v krásnej prírode. Obľúbenými sú napríklad drevenice v Zuberci či Terchovej.  Vôňa krbu, okolitý pokoj a v blízkosti lyžiarsky svah či turistickými chodníkmi popretkávané hory. Nič viac na vyčistenie hlavy od každodenných povinností nepotrebujete.

 

2.) Domček na strome je modernou vychytávkou, ktorá nadchne aj rodinky s deťmi. Veď ktoré dieťa by nechcelo bývať na strome? Aj dospelí majú v spomienkach nesplnenú túžbu zaspávať v konároch stromu. Dnes to už nie je nemožné a niektoré domčeky sú prispôsobené aj na pobyt v zimnom období. Nájdete ho v národnom parku Nízke Tatry a na Liptove.

 

3.) Čo takto stráviť predĺžený víkend na farme? Deti a zvieratká, to ide k sebe, budú také zaujaté, že ani hotelový animátor nebude potrebný. Dojenie oviec a výroba syra, zdravý čerstvý vzduch a jedlo z domácich surovín. Decká si farmu zamilujú a je výrazný predpoklad, že sa tam budete pravidelne vracať.

 

4.) Choďte do Tatier. Znie to ako klišé, ale naše veľhory sú také krásne, že by ich malo poznať každé dieťa. Okrem lyžovania a turistiky v Tatrách je bonusom aj liečivý vzduch, ktorý prospieva deťom s alergiami, dokonca je dokázané, že posilňuje aj imunitu. Tatry sú naša tutovka a hoci len na predĺžený víkend, určite sa to ako voľba oplatí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies