Trump sa popri summite NATO stretol s Erdoganom

NETKY.SK • 4 December 2019, 16:18 • 2 min
Trump sa popri summite NATO stretol s Erdoganom

WATFORD - Americký prezident Donald Trump sa na okraji stredajšieho summitu NATO v Británii súkromne stretol s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že šlo o vopred neohlásené stretnutie.

slovakia

left justify in out

"Prezidenti diskutovali o významom postavení Turecka pri plnení jeho aliančných záväzkov, ďalšom posilňovaní vzájomného obchodu, výzvach regionálnej bezpečnosti a energetickej bezpečnosti," uviedol predstaviteľ Bieleho domu.

 

Summit Severoatlantickej rady sa koná pri príležitosti 70. výročia založenia aliancie. Podľa AFP je poznamenaný napätými vzťahmi s Tureckom najmä v súvislosti s jeho nákupom ruských systémov protivzdušnej obrany S-400 a s nedávnou ofenzívou Ankary v severnej Sýrii.

 

 

Erdogan v utorok ešte pred odletom na summit pohrozil, že jeho krajina zmarí plán NATO na obranu pobaltských štátov, ak Severoatlantická aliancie neuzná, že kurdské ozbrojené skupiny predstavujú teroristickú hrozbu, ktorú je potrebné riešiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies