Rusi obvinili antidopingovú agentúru za neférovosť

NETKY.SK • 5 December 2019, 13:51 • 2 min
Rusi obvinili antidopingovú agentúru za neférovosť

MOSKVA - Podľa ruského premiéra Dmitrija Medvedeva Svetová antidopingová agentúra WADA zámerne zakrýva prehrešky iných krajín a cielene útočí na ruský šport

slovakia

left justify in out

Šéf ruskej vlády tiež poveril príslušné orgány, aby ďalej bojovali za záujmy ruského športu a jednotlivých športovcov. Vyjadrenia Medvedeva prišli iba štyri dni pred pondelkovým verdiktom WADA v súvislosti s masívnym dopingovým škandálom v Rusku a manipulácii s údajmi z antidopingového laboratória v Moskve.

 

img

 

Očakáva sa, že WADA v pondelok vynesie prísny verdikt - počnúc zákazom štartu Rusov na vrcholných podujatiach pod svojou vlajkou a končiac zákazom organizovať medzinárodné podujatia na ruskom území.

"Je možné, že rozhodnutie bude pre našu krajinu veľmi prísne. Naše úrady na čele s ministerstvom športu dostali príkaz bojovať za naše záujmy a za záujmy každého jedného športovca, aby mohli súťažiť," povedal Medvedev vo štvrtkovom rozhovore pre ruské médiá. Ruský premiér na adresu WADA uviedol: "Ide o nekonečnú sériu obvinení proti Rusku a zametanie prehreškov iných krajín 'pod stôl'."

 

img

 

Ruská strana dlhodobo odmieta, že akokoľvek manipulovala s dátami v moskovskom antidopingovom laboratóriu, aby zakryla užívanie zakázaných látok ruskými športovcami. Viac o prípade sa dozviete v článku "WADA otvorila desiatky prípadov proti ruským športovcom."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies