Šimpanz perie bielizeň, nikto ho to neučil no odkukal to od chovateľky

NETKY.SK • 4 December 2019, 21:05 • 2 min
Šimpanz perie bielizeň, nikto ho to neučil no odkukal to od chovateľky

Šimpanzy sú svojou inteligenciou preslávení, napriek tomu sa však jednému primátovi v Číne podarilo prekvapiť aj svoju chovateľku. Opičiak sa totiž chopil mydla a začal prať biele tričko vo svojom výbehu po tom, čo to od ženy odpozeral. Jeho snaženie zachytila ​​kamera, informoval na svojom webe Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Pozoruhodná príhoda sa odohrala minulý týždeň v zoologickej záhrade Le-che Le-tu v Čchung-čching v juhozápadnej Číne. Hovorca zoo uviedol, že osemnásťročný samec Jü-chuej rád pozoroval svoju chovateľku, keď prala oblečenie, a začal ju napodobňovať.

 

Chovateľka sa ale chcela presvedčiť, či šimpanz pranie naozaj odkukal, a tak mu do výbehu k malému kamennému bazéniku s vodou dala biele tričko, mydlo a kefu. Akonáhle boli Jü-chuej s jeho sedemnásťročnou sestrou opäť vpustení do výbehu, zamieril samec priamo k tričku a začal prať.

 

Tričko opakovane namočil do vody a niekoľkokrát ho namydlil, zatiaľ čo jeho sestra všetko sledovala z neďalekej preliezačky.

 

Keď sa na tričku vytvorilo dostatočné množstvo peny, tak ho Jü-chuej opláchol, vyžmýkal a položil na stranu. Zrejme ho to ale bavilo, pretože po chvíli postup zopakoval. Celá akcia, počas ktorej chovateľka obom šimpanzom pripravila potravu, trvala približne pol hodiny.

 

 

Predtým sa v tomto roku neobvyklým koníčkom preslávila aj osemnásťročná samica šimpanza Mej Su. Tá naopak odkukala zametanie.

 

Video, na ktorom si metlou zametá v klietke, obletelo internet. Zamestnanci lesnej zoo v Šen-jangu na severovýchode Číny uviedli, že Mej Su má inteligenciu asi trojročného dieťaťa. Uvedomili si to vraj, keď sa nesnažila odhryznúť viečko od fľaše s vodou, ale jednoducho uzáver odmontovala.

 

 

DNA človeka a šimpanza sú z 99 percent zhodné, čo z týchto primátov robí najbližšie žijúcich príbuzných ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies