Archív článkov za Apríl 2013, strana 3

Otvor článok

Shaq v spoločnosti nesmrteľných Lakers

3.4 2013 10:28

LOS ANGELES - Shaquille O'Neal je od utorka súčasťou panteónu basketbalových velikánov, ktorí v minulosti prispeli k sláve Los Angeles Lakers. Jeho dres s číslom 34 vyvesili v polčasovej prestávke zápasu NBA s Dallasom pod strechu Staples Centra vedľa mien ako Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar či Magic Johnson.

Otvor článok

Hádka pasažiera so šoférom skončila nehodou, zomrelo sedem ľudí

3.4 2013 10:31

RIO DE JANEIRO - Najmenej sedem ľudí zahynulo a šesť ďalších utrpelo zranenia pri páde autobusu z 10 metrov vysokého viaduktu v centrálnej časti brazílskeho mesta Rio de Janeiro. V utorok o tom informovala agentúra AP.

Otvor článok

Briti si za kráľovskú rodinu priplatia, dostanú o 5,6 milióna viac

3.4 2013 10:43

LONDÝN - Britskej kráľovnej Alžbete II. sa zvýšila ročná dotácia v prepočte o 5,9 miliónov eur. Ide o finančnú čiastku, ktorú britský monarcha dostáva od daňových poplatníkov na vykonávanie oficiálnych povinností, platy pre personál a údržbu kráľovských sídiel. V utorok o tom informovala agentúra AP.

Otvor článok

Rokovania medzi Srbskom a Kosovom zlyhali

3.4 2013 10:51

BRUSEL - Rozhovory medzi lídrami Srbska a Kosova, ktoré sprostredkovala Európska únia (EÚ), nepriniesli želaný výsledok vo forme dohody. Dnes to uviedol srbský premiér Ivica Dačič, ktorého citovala agentúra AP.

Otvor článok

Jednotka Serena Williamsová vyhrala v 2.kole na turnaji v Charlestone

3.4 2013 10:57

CHARLESTON - Americká tenistka Serena Williamsová vyhrala v 2. kole turnaja WTA v americkom Charlestone nad Taliankou Camilou Giorgiovou 6:2 a 6:3.

Otvor článok

Dajte si pozor na počítačový vírus: Žiada zaplatiť pokutu polícii

3.4 2013 11:00

BRATISLAVA - Počas veľkonočných sviatkov sa na políciu obrátilo viacero užívateľov, ktorých počítač napadol vírus. Užívateľovi sa na monitore zobrazilo upozornenie, že jeho počítač je zablokovaný Policajným zborom Slovenskej republiky a vyzval ho na zaplatenie pokuty.

Otvor článok

Pápež František sa pomodlil pri hrobke Jána Pavla II. i ďalších pápežov

3.4 2013 11:01

VATIKÁN - Pápež František sa v utorok modlil pri hrobke pápeža Jána Pavla II. vo vatikánskej Bazilike sv. Petra. Ako informoval vatikánsky hovorca Federico Lombardi, stalo sa tak pri príležitosti ôsmeho výročia smrti pápeža poľského pôvodu. Podľa Lombardiho ide o ďalší dôkaz Františkovej "hlbokej duchovnej kontinuity" s jeho predchodcami v úrade.

Otvor článok

Gáborík zrejme zostane v New Yorku

3.4 2013 11:03

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Gáborík, ktorý bol v uplynulých týždňoch predmetom rôznych prestupových špekulácií, pravdepodobne zotrvá v tíme NHL New York Rangers. Redaktor Larry Brooks z denníka New York Post informoval, že "jazdci" nakoniec k výmene nepristúpia a trápiaci sa útočník tak zostane súčasťou manhattanského klubu aj po uzávierke transakcií.

Otvor článok

Bayern zaskočil aj Buffona, Pirlo sa ospravedlnil za tím

3.4 2013 11:05

BRATISLAVA - Futbalisti Juventusu Turín sa ospravedlnili svojim fanúšikom za nepresvedčivý výkon v úvodnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 proti Bayernu Mníchov. "Stará dáma" aj vďaka slabšiemu dňu brankára Gianluigi Buffona prehrala v bavorskej metropole 0:2.

Otvor článok

Barca prišla o Messiho a Mascherana, Ancelottiho mrzel výsledok

3.4 2013 11:08

PARÍŽ - Futbalisti FC Barcelona si po remíze 2:2 s tímom Paríž St. Germain vytvorili dobrú pozíciu pred štvrťfinálovou odvetou Ligy majstrov 2012/2013, ale na tri týždne prišli o zraneného ofenzívneho lídra Lionela Messiho.

Otvor článok

V požiarnej nádrži našli telo nezvestného dievčatka

3.4 2013 11:11

ZEMLIANSKA TEPLICA - Tragickým nálezom sa skončilo pátranie po nezvestnom štvorročnom dievčatku v obci Zemplínska Teplica (okres Trebišov), ktoré v utorok (2. 4.) nadránom hľadali policajti so služobnými psami a desiatky miestnych obyvateľov. Telo dievčatka napokon našli okolo 6.00 h bez známok života vo vode v požiarnej vodnej nádrži na ulici Požiarnickej.

Otvor článok

Putin začal boj proti korupcii: Úradníci musia zrušiť účty v cudzine

3.4 2013 11:16

MOSKVA - Ruskí úradníci sa musia do 1. júla zbaviť finančných aktív v zahraničí. V prípade, že tak neurobia, prídu o miesto v štátnej správe. Ide o súčasť kampane prezidenta Vladimira Putina na boj s korupciou a únikom kapitálu, ktorý avizoval koncom roka vo výročnom prejave o stave krajiny.

Otvor článok

Barová bitka po východniarsky: Mladík dostal bowlingovou guľou do hlavy!

3.4 2013 11:19

KOŠICE - Trojica mužov v utorok nadránom fyzicky napadla 21-ročného Košičana v bare na ulici L. Novomeského v Košiciach.

Otvor článok

Mello je stále v Belize, súdu poslal fax

3.4 2013 11:26

BRATISLAVA – Karol Mello, ktorý je obžalovaný v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave je stále v Belize. Potvrdil to jeho obhajca Peter Schmidl. Okresnému súdu Bratislava 1 odtiaľ obžalovaný faxom poslal súhlas, aby sa súdne pojednávanie konalo bez jeho prítomnosti. O dnešnom termíne pojednávania sa Karol Mello dozvedel asi pred tromi týždňami, potvrdil súdu advokát.

Otvor článok

Janus do Tampy neprestúpi, Slovan ho nepustí

3.4 2013 11:43

BRATISLAVA - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus zostane v kádri bratislavského Slovana aj v budúcej sezóne. Ako informovala oficiálna stránka účastníka KHL, vedenie klubu sa rozhodlo neuvoľniť 23-ročného gólmana "bleskom" z Tampy Bay, ktorí mali o jeho služby eminentný záujem.

Otvor článok

Mladá Prešovčanka vyrazila na motorke na cestu okolo sveta

3.4 2013 11:49

PREŠOV – Približne 14 mesiacov bude potrebovať 24-ročná Katarína Vrábeľová na to, aby na svojej motorke zdolala cestu okolo sveta, na ktorú dnes oficiálne vyráža z Turína.

Otvor článok

Figeľ útočí na vládu: Nahradil ju holding finančných skupín

3.4 2013 11:54

BRATISLAVA - Koalíciu strán vo vláde podľa predsedu KDH Jána Figeľa posledný rok nahradil holding finančných skupín. Ako povedal dnes na tlačovej besede pri hodnotení prvého roku vlády Roberta Fica, iba stabilita nestačí. Fico a Smer podľa neho nesú plnú zodpovednosť za neschopnosť prijímať účinné opatrenia na riešenie dopadov krízy.

Otvor článok

Bezohľadná jazda policajtov: Vodiča trikrát vyblokovali!

3.4 2013 12:12

BRATISLAVA – Zneužitie právomocí verejného činiteľa! Vodič natočil bezohladnú jazdu policajného auta. Počas tejto jazdy porušili niekoľkokrát dopravné predisy a nakoniec vodiča zastavili.

Otvor článok

MMF poskytne Cypru v rámci záchranného balíka okolo miliardy eur

3.4 2013 13:43

BRUSEL - Medzinárodný menový fond (MMF) poskytne Cypru v rámci záchranného balíka okolo 1 miliardy eur. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Hosteska Maja prijala Saganovo ospravedlnenie

3.4 2013 13:49

OUDENAARDE - Hosteska Maja, ktorú do pozadia spontánne uštipol Peter Sagan na stupni víťazov po druhom mieste na pretekoch WorldTour Okolo Flámska, akceptovala verejne prejavenú ľútosť slovenského cyklistu.

Otvor článok

Pacquiao v máji do volebného, v septembri do pästiarskeho ringu

3.4 2013 15:10

MANILA - Filipínec Manny Pacquiao plánuje návrat do boxerského ringu, v septembri by si chcel zopakovať súboj s Mexičanom Juanom Manuelom Márquezom, ktorý ho v decembri minulého roka knokautoval v súboji o titul šampióna dekády organizácie WBO.

Otvor článok

Najvyšší súd potvrdil 25 a 22-ročné tresty za vraždu Kaciana

3.4 2013 15:13

BRATISLAVA – Najvyšší súd SR dnes potvrdil vysoké tresty za vraždu 55-ročného Jozefa Kaciana, ktorého zastrelili v Šali v roku 2010. Ladislavovi Vasarábovi vymeral Špecializovaný trestný súdu v Pezinku vlani v septembri 22 rokov vo väzení s maximálnym stupňom stráženia a ochranný dohľad na tri roky. Ešte vyšší trest za túto vraždu si odsedí Roman Paulus – 25 rokov vo väznici s maximálnym stupňom stráženia a trojročný ochranný dohľad.

Otvor článok

Google spustil na Slovensku navigáciu: S mobilom sa už nestratíte!

3.4 2013 15:18

BRATISLAVA - Spoločnosť Google dnes spúšťa Navigáciu na Mapách Google (Beta) v slovenčine. Pomocou nej sa každý smartfón alebo iné zariadenie s operačným systémom Android od verzie 2.2 a vyššej a iOS od verzie 5.1 a vyššej stane plnohodnotnou navigáciou do auta alebo pre chodcov.

Otvor článok

New York rozdrvil Pittsburgh, gólovo sa darilo aj Edmontonu

4.4 2013 09:04

PHILADELPHIA - Hokejisti Philadelphie naďalej bojujú o play-off, v stredajšom stretnutí NHL získali dôležité dva body po výhre 5:3 nad Montrealom. Flyers vyšiel záver tretej tretiny. V 55. min vyrovnali vďaka Wayonovi Simmondsovi na 3:3 a potom sa ešte presadili Erik Gustafsson premiérovým zásahom v ročníku a Jakub Voráček do prázdnej bránky.

Otvor článok

Masaker v kine nemusel byť: Psychiatrička Holmesa nahlásila polícii

5.4 2013 08:00

DENVER - Psychiatrička, ktorej pacientom bol James Holmes, povedala polícii mesiac pred jeho útokom v kine v americkom štáte Colorado, že má vražedné myšlienky a je hrozbou pre verejnosť. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Zlodeji ukradli kanalizačné mreže na diaľnici D1!

5.4 2013 09:00

PREŠOV - Zlodeji úradovali na nespojazdnenej diaľnici D1 Prešov západ - Svinia.

Otvor článok

Pre niektoré regióny platí naďalej výstraha pred povodňami

5.4 2013 09:00

BRATISLAVA - Pre viaceré regióny južného a východného Slovenska platí naďalej výstraha pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa.

Otvor článok

J. Kórea je pripravená evakuovať zamestnancov z priemyselného parku v KĽDR

5.4 2013 09:00

SOUL - Južná Kórea je pripravená stiahnuť zamestnancov z priemyselného komplexu Kesong riadeného spoločne so Severnou Kóreou, ak to bude pre nich nebezpečné. V čase narastajúceho napätia na polostrove to dnes podľa agentúry Reuters oznámil juhokórejský minister pre zjednotenie.

Otvor článok

Odvážny dôchodca (76) chcel zabrániť lúpeži, páchateľov našli

5.4 2013 09:00

GALANTA - Policajti odhalili páchateľov, ktorí ešte vo februári lúpili v potravinách na Hlavnej ulici v Matúškove v okrese Galanta.

Otvor článok

Gáborík zažiaril v premiére, Chára asistoval Jágrovi, Budaj vyhral

5.4 2013 09:59

NEW YORK - Skvelým spôsobom sa v novom drese Columbusu uviedol v noci na piatok v zámorskej NHL slovenský hokejista Marián Gáborík. Pod triumf 3:1 na ľade Nashvillu sa podpísal gólom a asistenciou a jeho presný zásah zo 45. minúty sa napokon ukázal ako víťazný.

Otvor článok

Katastrofa v Indii: 27 ľudí neprežilo pád budovy!

5.4 2013 10:12

MUMBAJ - Najmenej 27 ľudí prišlo o život pri zrútení sa rozostavanej budovy na okraji indického mesta Mumbaj. Ako v piatok informovala polícia, obeťami sú stavební robotníci a ich rodiny, ktorí sa stavenisku prespávali.

Otvor článok

Ďalšie problémy jadrovej elektrárne Fukušima: Zlyhal chladiaci systém

5.4 2013 10:21

TOKIO - Chladiaci systém zlyhal v nádrži na skladovanie paliva v jednom z reaktorov jadrovej elektrárne Fukušima 1 na severovýchode Japonska, ktorú v marci 2011 poškodila prívalová vlna cunami. Nehrozí však žiadne bezprostredné nebezpečenstvo, informoval dnes japonský Jadrový regulačný úrad. Ide už druhé zlyhanie chladiaceho systému v tejto elektrárni v priebehu mesiaca.

Otvor článok

Oklahoma v priamom súboji o play-off zdolala San Antonio

5.4 2013 10:22

OKLAHOMA CITY - Basketbalisti Oklahomy vyhrali vo štvrtkovom šlágri zámorskej NBA nad San Antoniom 100:88. V tabuľke Západnej konferencie naďalej tesne zaostávajú za Spurs, ale v prípade rovnosti bodov po skončení základnej časti budú na tom lepšie vďaka ďalším kritériám.

Otvor článok

KĽDR presunula rakety na východné pobrežie

5.4 2013 10:25

SOUL - Severná Kórea presunula svoje rakety stredného doletu k východnému pobrežiu. Vo štvrtok večer o tom informoval juhokórejský minister obrany Kim Kchwan-čin, podľa ktorého sú síce tieto strely schopné zasiahnuť ďaleké ciele, no nie územie Spojených štátov. Rakety môžu byť podľa neho pripravené na skúšobnú streľbu alebo na vojenské cvičenie.

Otvor článok

V Číne podľahol novej vtáčej chrípke už šiesty človek

5.4 2013 10:28

PEKING – Menej známemu typu vtáčej chrípky podľahol v piatok v Číne už šiesty človek. Obeťou je 64-ročný muž z mesta Chu-čchou v provincii Če-ťiang na východe krajiny. Ide už o druhú obeť nového vírusu H7N9 v tejto provincii.

Otvor článok

Španielsko sprísňuje dohľad nad bankami

5.4 2013 10:31

MADRID - Španielska centrálna banka pripravuje reformu svojho systému dohľadu nad finančným systémom tak, aby bol v súlade s odporúčaniami Európskej únie, a vytvorí komisiu na dohľad nad predtým neregistrovanými sporiteľňami.