Google spustil na Slovensku navigáciu: S mobilom sa už nestratíte!

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 15:18 • 2 min
Google spustil na Slovensku navigáciu: S mobilom sa už nestratíte!

BRATISLAVA - Spoločnosť Google dnes spúšťa Navigáciu na Mapách Google (Beta) v slovenčine. Pomocou nej sa každý smartfón alebo iné zariadenie s operačným systémom Android od verzie 2.2 a vyššej a iOS od verzie 5.1 a vyššej stane plnohodnotnou navigáciou do auta alebo pre chodcov.

slovakia

left justify in out

Ide o online GPS navigáciu s hlasovými pokynmi, reálnymi zábermi ulíc a satelitnými fotografiami. Rovnako ako Mapy Google je aj služba Navigácia na Mapách Google dostupná úplne zadarmo, pričom poskytuje vždy aktuálne mapové podklady bez nutnosti dokupovať ďalšie mapy alebo aktualizácie.

Navigácia tiež využíva ďalšie dostupné funkcie Máp Google, ako je napríklad aktuálna dopravná situácia, vďaka ktorej dokáže vybrať najvhodnejšiu trasu na základe aktuálnych informácií o doprave. Mapy Google tiež umožňujú stiahnuť si mapové podklady do zariadenia a používať ich offline bez prístupu na internet. "Navigácia Google je ďalšou zaujímavou službou a slovenským používateľom ju ponúkneme spolu s pokročilými funkciami, ako je hlasové vyhľadávanie alebo Street View, ktoré chceme tohto roku obohatiť o ďalšie krásne miesta Slovenska. Miestni aj zahraniční turisti sa na Slovensku ľahšie zorientujú a radi navštívia aj pre nich zatiaľ skryté historické, kultúrne či prírodné lokality," uviedol Jaroslav Bengl, produktový manažér Googlu v Zürichu. 

Navigácia na Mapách Google obsahuje inovatívnu funkciu hlasového vyhľadávania a tiež Street View zobrazenie na úrovni ulíc. Pokiaľ používateľ v priebehu cesty stratí internetové spojenie, navigácia ho bezpečne dovedie na vopred stanovené miesto. "Mobilné, ako aj mapové služby, sú u slovenských používateľov veľmi obľúbené, čo potvrdzuje aj fakt, že počet mobilných používateľov medziročne narástol o pätinu a napríklad počet vyhľadávaní z mobilov cez Google sa na Slovensku medziročne viac než zdvojnásobil s nárastom o 115 percent, čo predstavuje rýchlejší nárast ako v Českej republike alebo Veľkej Británii. Navigácia je teraz dostupná pre prevažnú väčšinu slovenských používateľov, keďže až viac ako dve tretiny smartfónov predaných v strednej a východnej Európe sú s Androidom a ďalších 7 percent používa iOS," dodal marketingový manažér Googlu Michal Zachar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona