Pre niektoré regióny platí naďalej výstraha pred povodňami

NETKY.SK • 5 Apríl 2013, 09:00 • 2 min
Pre niektoré regióny platí naďalej výstraha pred povodňami

BRATISLAVA - Pre viaceré regióny južného a východného Slovenska platí naďalej výstraha pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa.

slovakia

left justify in out

Výstraha druhého stupňa je vyhlásená pre okresy Nové Zámky - juh a Levice - východ. Nižšia výstraha platí pre okresy Trebišov bez rieky Roňavy a Michalovce. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Hladiny sú na úrovni povodňovej aktivity na viacerých slovenských riekach, ako však vyplýva z údajov hydrometeorológov, vo väčšine prípadov ráno klesali. Na dolnom Ipli, dolnom Laborci, Latorici, Uhu a Bodrogu je vzostup, na ostatných tokoch ustálenosť až pokles vodných hladín.

"Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame v dolnej časti povodia Bodrogu vzostup z dotekania, na dolnom Ipli ustálenosť pri vysokých vodných stavoch až vzostup z dotekania, na tokoch v povodí horného Váhu ustálenosť až mierny vzostup z topenia snehu, na ostatných tokoch ustálenosť až pokles vodných hladín," píše SHMÚ.

Podľa predpovede počasia bude dnes oblačno až zamračené a na mnohých miestach postupne slabý dážď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona