Ďalšie problémy jadrovej elektrárne Fukušima: Zlyhal chladiaci systém

NETKY.SK • 5 Apríl 2013, 10:21 • 2 min
Ďalšie problémy jadrovej elektrárne Fukušima: Zlyhal chladiaci systém

TOKIO - Chladiaci systém zlyhal v nádrži na skladovanie paliva v jednom z reaktorov jadrovej elektrárne Fukušima 1 na severovýchode Japonska, ktorú v marci 2011 poškodila prívalová vlna cunami. Nehrozí však žiadne bezprostredné nebezpečenstvo, informoval dnes japonský Jadrový regulačný úrad. Ide už druhé zlyhanie chladiaceho systému v tejto elektrárni v priebehu mesiaca.

slovakia

left justify in out

Hovorca Jadrového regulačného úradu uviedol, že dnes popoludní miestneho času sa spustil alarm, ktorý upozornil na problém v reaktore číslo 3. Príčina sa stále vyšetruje.

Hovorca prevádzkovateľa elektrárne oznámil, že chladiaci systém sa môže vypnúť na dva týždne, potom už teploty dosiahnu nebezpečný stupeň.

Jadrovú elektráreň Fukušima 1 postihli po ničivom zemetrasení a cunami v marci 2011 početné čiastočné roztavenia prehriateho jadra nukleárneho reaktora. Elektráreň je síce vyradená z prevádzky, ale stále sa v nej vyskytujú poruchy.

Výpadok elektriny minulý mesiac viedol k tomu, že chladiaci systém nefungoval dva dni.

Správu priniesla tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies