Shaq v spoločnosti nesmrteľných Lakers

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 10:28 • 2 min
Shaq v spoločnosti nesmrteľných Lakers

LOS ANGELES - Shaquille O'Neal je od utorka súčasťou panteónu basketbalových velikánov, ktorí v minulosti prispeli k sláve Los Angeles Lakers. Jeho dres s číslom 34 vyvesili v polčasovej prestávke zápasu NBA s Dallasom pod strechu Staples Centra vedľa mien ako Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar či Magic Johnson.

slovakia

left justify in out

"Želal by som si, aby to videl Jerry Buss," spomenul si 41-ročný pivot v dôchodku na majiteľa Lakers, ktorý vo februári podľahol rakovine. "Vždy som dúfal, že nadíde táto chvíľa. Sen sa stal skutočnosťou," povedal dojatý "Shaq", ktorý strávil v organizácii Lakers osem zo svojich 19 sezón v NBA (1996 - 2004). V spolupráci s Kobem Bryantom ich premenil na tri tituly, štyrikrát si v drese kalifornského klubu zahral vo finále. S 28 596 bodmi je šiesty najlepší strelec v histórii súťaže.

"Tu som zanechal najsilnejšiu stopu. Získal najviac titulov, zažil najväčšiu radosť. Pravda, tešili sme sa aj v Miami, ale tu to bolo trikrát a ešte k tomu za sebou. Ak som súci na vstup do Siene slávy, rozhodne ako hráč Los Angeles Lakers," vyhlásil bývalý basketbalista Orlanda, Lakers, Miami, Phoenixu, Clevelandu a Bostonu , kde v roku 2011 ukončil kariéru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies