Barca prišla o Messiho a Mascherana, Ancelottiho mrzel výsledok

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 11:08 • 2 min
Barca prišla o Messiho a Mascherana, Ancelottiho mrzel výsledok

PARÍŽ - Futbalisti FC Barcelona si po remíze 2:2 s tímom Paríž St. Germain vytvorili dobrú pozíciu pred štvrťfinálovou odvetou Ligy majstrov 2012/2013, ale na tri týždne prišli o zraneného ofenzívneho lídra Lionela Messiho.

slovakia

left justify in out

"Výsledok nie je taký pekný, ako by sme si predstavovali, navyše zaplatili sme zaň veľkú cenu. Musím dať klobúk dolu pred našimi hráčmi a intenzitou, v akej hrali a ich vysokú mieru koncentrácie. Sme však smutní, pretože sme pre zranenie prišli o Lea a Javiera Mascherana. Teraz sa ukazuje, že Gerard Piqué je pre nás nesmierne dôležitý," smútil po súboji asistent trénera Barcelony Jordi Roura a dodal: "Ak nepočítam Messiho ani Mascherana, ktorí nebudú v odvete hrať, tak to bude pre nás veľmi náročná úloha. Skúsime však využiť veľkosť kádra, ktorý máme. Vedeli sme o potenciáli PSG, takže nás neprekvapili. Hrajú veľmi priamo na bránku a fyzicky náročný futbal. Bez ohľadu na náročnosť odvety sme pripravení postúpiť ďalej."

Parížania mali dobrý štart do duelu a Lavezzi mohol streliť úvodný gól už v 5. minúte. Argentínsky útočník sa predral cez Piqueho, no tiesnený Busquetsom trafil iba do vzdialenejšej tyčky Valdesovej bránky. Potom prebrali iniciatívu Katalánci, ktorí na pár minút nepustili loptu zo svojich kopačiek a početnými prihrávkami sa snažili rozobrať obranu PSG. Príliš sa im to však nedarilo, keďže domáci bránili so všetkými jedenástimi hráčmi na vlastnej polovici ihriska. Parížania si postupne začali dovoľovať viac smerom dopredu a Valdes sa zapotil pri strele Pastoreho a priamom kope Ibrahimoviča. Švédskemu kanonierovi to nevyšlo ani v 26. minúte, keď mu po rýchlom brejku naservíroval loptu Lucas. Naopak, hostia premenili svoju prvú vážnejšiu šancu. V 38. minúte našiel Alves nádherným pasom Messiho a ten sa sám pred Siriguom nemýlil - 0:1. Po zmene strán už na ihrisko nenastúpil Messi, ktorý si poranil zadný stehenný sval. Domáci sa snažili tvoriť hru, no nevedeli si vypracovať vážnejšie šance. Tie síce chýbali aj Kataláncom, no tí mali tradične výraznú prevahu v držaní lopty a nikam sa neponáhľali. V 78. minúte sa dostal do obrovskej šance opäť Ibrahimovič, no jeho pokus zblízka výborne zlikvidoval Valdes. Následná štandardka však už vyrovnanie priniesla. Silvova hlavička skončila len na žŕdke, no Ibrahimovič doklepol loptu do odkrytej siete - 1:1. V 89. minúte ale Sirigu fauloval v šestnástke unikajúceho Sancheza a Xavi z jedenástky s prehľadom poslal hostí do vedenia. To však v Parku Princov nebolo všetko. Prišla štvrtá minúta nadstaveného času, Ibrahimovič sklepol dlhú loptu na Matuidiho a jeho strela skončila za Valdesom. PSG tak v samom závere vydoloval cennú remízu 2:2.

Po nej s výsledkom vyjadril nespokojnosť tréner PSG Carlo Ancelotti, hoci toho výkon jeho tímu potešil: "Osobne si nemyslím, že to je dobrý výsledok. Hrali sme dobre smerom dopredu, dali sme dva góly. Nebránili sme síce zle, ale dostali sem dva. Darovali sme Messimu prvý gól a druhý bol darčekom neskôr. Napriek tomu som hrdý na výkon svojich hráčov. Som hrdý na ich statočnosť a správny postoj, ktorý ukázali. Som nespokojný len s výsledkom. Ak aj Messi nebude hrať v odvete, náš prístup sa nezmení. Musíme ísť do Barcelony s cieľom skórovať. Absencia Blaisea Matuidiho kvôli trestu je nepríjemná. Je to nesmierne dôležitý hráč. Dúfam, že Thiago Motta ho nahradí. Máme ešte k dispozícii Clémenta Chantômeho, ktorý je veľmi agresívnym hráčom. Odveta bude náročná, ale chceme tam dať aspoň dva góly."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies