Mladá Prešovčanka vyrazila na motorke na cestu okolo sveta

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 11:49 • 2 min
Mladá Prešovčanka vyrazila na motorke na cestu okolo sveta

PREŠOV – Približne 14 mesiacov bude potrebovať 24-ročná Katarína Vrábeľová na to, aby na svojej motorke zdolala cestu okolo sveta, na ktorú dnes oficiálne vyráža z Turína.

slovakia

left justify in out

Člen realizačného tímu Filip Púchovský uviedol, že po takmer ročnej príprave a získaní všetkých povolení sa prešovská motorkárka prepravila so svojim strojom na sever Talianska, kde sa začína jej motoristická púť po 39 krajinách sveta.

„Všetko začalo naberať reálne črty v marci minulého roka, keď som sa spoznala s Igorom Brezovarom. Vďaka nemu som sa rozhodla vsadiť na jednu kartu, obetovať všetok svoj čas, predať svoje milované auto, opustiť svoj mini obchodík a vykročiť za splnením svojho sna,“ približuje rozhodnutie Katarína.

Poznamenala, že od tohto momentu prešlo nekonečných 12 mesiacov príprav, v rámci ktorých bolo potrebné zohnať financie, vybaviť množstvo vecí a splniť nespočetné byrokratické kritériá. Okrem toho musela trénovať, učiť sa a detailne plánovať celú trasu cesty.

Púchovský konštatoval, že Katarína už má isté skúsenosti s cestovaním na vlastnú päsť, pretože na svojom prvom adrenalínovom výlete strávila deväť mesiacov. Vtedy na skútri a motorke jazdila po cestách v Thajsku, Laose, Vietname a Bali. Mladá Slovenka teraz vyráža sama na vyše ročnú adrenalínovú jazdu na motocykli BMW GS 650 Sertao.

„Som naozaj vzrušená a nervózna. Samozrejme, že mám pred cestou rešpekt. Prešla som náročnou teoretickou aj praktickou prípravou, ale určite nemôžem porovnávať podmienky v dielni a fitnescentre s tým, čo ma čaká tam vonku. Verím ale v dobro ľudí a v úspešný návrat,“ povedala Katarína krátko pred cestou.

Priateľov a priaznivcov chce motorkárka o svojej ceste a zážitkoch informovať prostredníctvom článkov a videí, ktoré bude zverejňovať na internete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona