V Číne podľahol novej vtáčej chrípke už šiesty človek

NETKY.SK • 5 Apríl 2013, 10:28 • 2 min
V Číne podľahol novej vtáčej chrípke už šiesty človek

PEKING – Menej známemu typu vtáčej chrípky podľahol v piatok v Číne už šiesty človek. Obeťou je 64-ročný muž z mesta Chu-čchou v provincii Če-ťiang na východe krajiny. Ide už o druhú obeť nového vírusu H7N9 v tejto provincii.

slovakia

left justify in out

Všetci štrnásti doteraz infikovaní novým kmeňom pochádzajú z provincií na východe Číny a zo šanghajského okresu. Čínske ministerstvo poľnohospodárstva uviedlo, že stopy nového vírusu našli vo vzorkách z holubov odobratých z tržnice v Šanghaji. Experti zistili, že druh H7N9 objavený vo vzorkách bol takmer identický s tým, ktorý bol zistený u nakazených ľudí.

Zodpovedné čínske úrady už kontaktovali Svetovú zdravotnícku organizáciou (WHO), pričom prisľúbili transparentnosť a spoluprácu v prípade nového vírusu vtáčej chrípky. V stredu čínske Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb uviedlo, že nie sú dokumentované žiadne prípady prenosu H7N9 z človeka na človeka. Nakazení mali rovnaké príznaky choroby vrátane horúčky a kašľa, ktoré sa vyvinuli do zápalu pľúc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies