Mello je stále v Belize, súdu poslal fax

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 11:26 • 2 min
Mello je stále v Belize, súdu poslal fax

BRATISLAVA – Karol Mello, ktorý je obžalovaný v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave je stále v Belize. Potvrdil to jeho obhajca Peter Schmidl. Okresnému súdu Bratislava 1 odtiaľ obžalovaný faxom poslal súhlas, aby sa súdne pojednávanie konalo bez jeho prítomnosti. O dnešnom termíne pojednávania sa Karol Mello dozvedel asi pred tromi týždňami, potvrdil súdu advokát.

slovakia

left justify in out

"Darí sa mu v podstate dobre, ale darilo by sa mu oveľa lepšie, keby mohol prísť do tohto štátu a odpojednávať si tieto veci a sám sa brániť na súde," povedal po pojednávaní o svojom klientovi Schmidl. "Pokiaľ sa budú rešpektovať lehoty väzby a rešpektovať prezumpcia neviny, mohol by tu sedieť a brániť sa," dodal. Súdne pojednávanie aj tak odročili. Obžalovaný Jozef B. totiž oznámil, že vypovedal plnú moc svojmu doterajšiemu obhajcovi. Súd mu dal desať dní, aby si zvolil nového obhajcu a odročil pojednávanie na jún. Ak si ho Jozef B. nezvolí sám, pridelí mu ho súd.

Mladú ženu a desaťročného chlapca v Moste pri Bratislave zastrelili na konci roku 2004. Z vraždy sú obžalovaní Branislav A., Jozef B., Nikola P. a objednávateľom mal byť podľa obžaloby Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh ženy – bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Posledné riadne pojednávanie bolo takmer pred rokom. Kľúčový svedok Peter T. vtedy na súde vyrozprával okolnosti, ktoré akcii predchádzali, rozdelenie úloh aj priebeh skutku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies