Gáborík zažiaril v premiére, Chára asistoval Jágrovi, Budaj vyhral

NETKY.SK • 5 Apríl 2013, 09:59 • 2 min
Gáborík zažiaril v premiére, Chára asistoval Jágrovi, Budaj vyhral

NEW YORK - Skvelým spôsobom sa v novom drese Columbusu uviedol v noci na piatok v zámorskej NHL slovenský hokejista Marián Gáborík. Pod triumf 3:1 na ľade Nashvillu sa podpísal gólom a asistenciou a jeho presný zásah zo 45. minúty sa napokon ukázal ako víťazný.

slovakia

left justify in out

Gáborík pri svojom debute za Columbus nastupoval väčšinou v útočnej formácii s bývalými spoluhráčmi z Rangers Artemom Anisimovom a Vinnym Prospalom. Najskôr v druhej tretine počas presilovej hry asistoval pri góle Jamesa Wisniewského. Potom v 45. minúte využil aktivitu Brandona Dubynského, ktorý sa od mantinelu natlačil pred bránku a naservíroval Gáboríkovi tutovku pri druhej žŕdke. Pre slovenského krídelníka to bol desiaty gól v skrátenej základnej časti NHL, spolu má na konte 21 bodov. "Teší ma, že mám už prvý gól na svojom konte a prispel som k tomuto dôležitému víťazstvu," povedal Gáborík, ktorý okamžite očaril nových spoluhráčov svojou rýchlosťou.

Columbus získal Gáboríka tesne pred uzávierkou prestupov v NHL z New Yorku Rangers výmenou za útočníkov Dericka Brassarda, Dereka Dorsetta, obrancu Johna Moorea a výber v 6. kole draftu. V premiérovom vystúpení za "modrokabátnikov" sa stal prvou hviezdou duelu v hale Bridgestone Arena, keď odohral 16 minút a pripísal si aj štyri strely s plusovým bodom. "Je to hráč, ktorý dokáže skórovať v ktorejkoľvek minúte zápasu. Dnes za nás vsietil nesmierne dôležitý víťazný gól," povedal na adresu "Gabyho" tréner Blue Jackets Todd Richards.

V Bostone zaznamenala jediný gól zápasu proti New Jersey nová akvizícia domácich Jaromír Jágr, pri pätnástom presnom zásahu českého útočníka v sezóne asistoval aj slovenský obranca Zdeno Chára. Ten bol s viac ako 25 minútami na ľade najvyťaženejším hráčom na ľade a zaznamenal jubilejnú desiatu gólovú prihrávku v ročníku. Jágr nastúpil v bostonskej premiére po boku Brada Marchanda a Tylera Seguina, ktorí doteraz hrávali s Patricom Bergeronom. Ten má však otras mozgu, takže sa do druhej formácie dostal český veterán a Seguin sa z krídla posunul na centra. "Hovoril som svojim spoluhráčom z lajny, že sa musím zlepšiť. Bolo mi ich ľúto, že musia hrať so mnou," pre portál NHL.com skromne poznamenal 41-ročný hokejista, ktorý dal svoj 680. gól v kariére v NHL netradične tečom od korčule: "Vždy sa hovorí, že sa musíte tlačiť do bránky. Ja som to nikdy príliš nerobil, ale teraz viem, prečo je to dobré. Keby som to vedel ako 20-ročný, mal by som teraz na konte o stovku gólov viac."

Šieste víťazstvo v ôsmom štarte si pripísal slovenský brankár Peter Budaj, ktorého Montreal zdolal doma Winnipeg presvedčivo 4:1. Gólman Canadiens kryl až 33 striel súpera, mal úspešnosť 97,1 percenta a vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia. Pre Jets bola prehra v hale Bell Center už piatou v rade. Hrdinom večera bol Michael Ryder, ktorý dal dva góly a pri jednom asistoval.

Po šesťzápasovej absencii pre zranenie v hornej časti tela sa do zostavy Chicaga vrátil Marián Hossa a v jednom tíme sa stretol s krajanom Michalom Handzušom, ktorý debutoval po príchode zo San Jose. Slováci sa bodovo nepresadili a Blackhawks prehrali doma so St. Louis 3:4 po nájazdoch. V nich sa predstavili obaja slovenskí útočníci - Hossa tvrdou strelou prekonal Briana Elliotta, Handzušovi sa skórovať nepodarilo. Centrovi Handzušovi sa viac darilo pri vhadzovaní, v ktorom mal až 71-percentnú úspešnosť.

New York Islanders s obrancom Ľubomírom Višňovským prehrali 1:2 po nájazdoch vo Washingtone. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil v druhej sérii Alexander Ovečkin. Hokejisti z hlavného mesta, využili zaváhanie Winnipegu a posunuli sa do čela Juhovýchodnej divízie s 38 bodmi. Brankár Caps Braden Holtby počas 65 minút zastavil 35 striel a potom aj tri samostatné nájazdy. Washington vyhral po šiesty raz z posledných ôsmich stretnutí. 

Z víťazstva sa tešil slovenský útočník Richard Pánik, ktorého Tampa Bay triumfovala v Caroline suverénne 5:0 a gólman Ben Bishop sa po trejde z Ottawy hneď prezentoval čistým kontom a až 45 úspešnými zákrokmi. Pre Bishopa to je tretí shutout v kariére.

Výsledky štvrtkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Boston - New Jersey 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) 
Góly: 22. Jágr (Marchand, CHÁRA) 



Toronto - Philadelphia 3:5 (2:2, 0:2, 1:1) 
Góly: 4. Kuľomin (Lupul, Phaneuf), 17. Liles (Grabovskij, McLaren), 47. Van Riemsdyk (Phaneuf, Franson) - 2. Gagne (Gustafsson, Fedotenko), 19. Voráček (Couturier, Read), 21. B. Schenn, 36. Rosehill (Couturier), 60. L. Schenn (Gustafsson, Giroux) 

Washington - New York Islanders 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 20. M. Green (M. Johansson, Nicklas Bäckström), rozhodujúci sam. nájazd Ovečkin - 56. Okposo (F. Nielsen, Bailey) 

Carolina - Tampa Bay 0:5 (0:0, 0:3, 0:2) 
Góly: 21. Purcell (Carle), 36. Pyatt (Killorn, E. Brewer), 40. Aulie (Stamkos, St. Louis), 43. St. Louis (Pouliot, Carle), 48. Pouliot (Stamkos, St. Louis) 

Montreal - Winnipeg 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) 
Góly: 11. Ryder (B. Gionta, Eller), 23. Ryder (Subban, Bouillon), 26. B. Gionta (Eller, Subban), 48. Galchenyuk (Moen, Ryder) - 9. Burmistrov (Clitsome, Ladd) 
Peter Budaj (Montreal) mal 33 úspešných zákrokov a vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia



Chicago - St. Louis 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0, 0:1) 
Góly: 24. Toews (Seabrook, P. Kane), 26. Saad (Toews), 56. Stalberg (Rozsíval, Bickell) - 17. Cracknell (C. Porter, Reaves), 44. Cracknell (Porter), 48. Backes (Bouwmeester, Steen), rozhodujúci sam. nájazd Shattenkirk 

Nashville - Columbus 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) 
Góly: 33. Klein (Hörnqvist, Legwand) - 29. Wisniewski (Dubinsky, GÁBORÍK), 45. GÁBORÍK (Dubinsky, Calvert), 51. Calvert (Ťutin) 
Mariána Gáborík vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. 



Phoenix - Detroit 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) 
Góly: 22. Stone (Yandle, Boedker), 29. Conner (Boedker, Vermette), 37. Doan (Hanzal, Yandle), 60. Hanzal (Stone) - 2. Filppula (Nyquist, B. Smith), 59. Cleary (Franzén, Zetterberg) 

Los Angeles - Minnesota 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) 
Góly: 2. Justin Williams, 4. J. Carter (M. Richards, Doughty), 24. Justin Williams (Kopitar, Regehr) 

Vancouver - Edmonton 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) 
Góly: 16. Bieksa (H. Sedin, Garrison), 35. H. Sedin (D. Sedin, Hamhuis), 47. Higgins (D. Roy, Hanse)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies