Dajte si pozor na počítačový vírus: Žiada zaplatiť pokutu polícii

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 11:00 • 2 min
Dajte si pozor na počítačový vírus: Žiada zaplatiť pokutu polícii

BRATISLAVA - Počas veľkonočných sviatkov sa na políciu obrátilo viacero užívateľov, ktorých počítač napadol vírus. Užívateľovi sa na monitore zobrazilo upozornenie, že jeho počítač je zablokovaný Policajným zborom Slovenskej republiky a vyzval ho na zaplatenie pokuty.

slovakia

left justify in out

"Ako dôvod na zaplatenie pokuty sa vo výzve väčšinou uvádza porušenie autorských práv, šírenie detskej pornografie, spamu a podobne," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka. Verejnosť upozorňuje, aby na podobné výzvy nereagovala a takéto oznámenia ignorovala. "Polícia takýmto spôsobom v žiadnom prípade nekoná!" zdôraznil Slivka s tým, že ide o neoprávnené podvodné vylákanie finančných prostriedkov.

Dodal, že tento počítačový vírus "trojský kôň" (kód ransomware), sa šíri nielen na Slovensku, ale i v okolitých krajinách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies