Janus do Tampy neprestúpi, Slovan ho nepustí

NETKY.SK • 3 Apríl 2013, 11:43 • 2 min
Janus do Tampy neprestúpi, Slovan ho nepustí

BRATISLAVA - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus zostane v kádri bratislavského Slovana aj v budúcej sezóne. Ako informovala oficiálna stránka účastníka KHL, vedenie klubu sa rozhodlo neuvoľniť 23-ročného gólmana "bleskom" z Tampy Bay, ktorí mali o jeho služby eminentný záujem.

slovakia

left justify in out

"Jaroslav Janus v úvodnej sezóne KHL potvrdzoval výbornú formu a stal sa základným stavebným kameňom úspechu nášho klubu. S Jarom preto v Slovane rátame aj v budúcej sezóne," povedal pre hcslovan.sk generálny manažér klubu Maroš Krajči.

Janus, ktorý sa v súčasnosti pripravuje s reprezentáciou na májové majstrovstvá sveta, má v Slovane platný kontrakt do konca sezóny 2013/2014.

Prešovského rodáka lákal do NHL klub Tampa Bay Lightning, ktorý si ho vybral už v roku 2009 v 6. kole draftu (celkové 162. miesto). Za Lightning však Janus pre vysokú konkurenciu na brankárskom poste nenastúpil ani na jeden zápas. V rokoch 2009-2012 pôsobil v nižšej súťaži AHL, kde v klube Norfolk Admirals pomohol vlani vybojovať Calderov pohár. Po sezóne 2011/2012 sa Janus rozhodol vrátiť na starý kontinent a dohodol sa na zmluve so Slovanom. V drese s orlom na hrudi odchytal celkovo 47 zápasov v KHL a svojimi výkonmi výrazne prispel k postupu "belasých" do play off.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona