Archív článkov za November 2023, strana 2

Otvor článok

Prečo tak milujeme vtipných ľudí? Prinášame spôsoby ako zvoľniť v stresujúcom období a viac si užívať život

2.11 2023 19:33

Dobrý zmysel pre humor vám môže pomôcť prekonať ťažké situácie alebo len tak v noci zaspať. Môže vám pomôcť prežiť deň s úsmevom, zbaviť sa hnevu, frustrácie a iných negatívnych emócií. Pomáha vám tiež vyhnúť sa konfliktom, najmä s ľuďmi, na ktorých vám záleží.

Otvor článok

Charles Lindbergh ako prvý preletel cez Atlantik takmer bez navigácie. Za slávu bol vydieraný, telo jeho syna našli pohodené pri ceste

2.11 2023 21:05

Najväčšou chvíľou v živote a kariére Charlesa Lindbergha bol 20. máj 1927, keď vzietol z Rooseveltova poľa v New Yorku na svoju histórickú cestu cez Atlantik. Do Paríža ho prišli čakať desaťtisíce fanúšikov.

Otvor článok

Najštastnejšie krajiny sveta: Aké je tajomstvo večného úsmevu domácich?

2.11 2023 22:22

V súčasnosti nie všetci ľudia cítia rovnakú mieru šťastia, a to môže byť do veľkej miery ovplyvnené tým, kde žijú. Niektoré krajiny na svete majú výrazne vyššiu úroveň šťastia a spokojnosti svojich obyvateľov, než iné.

Otvor článok

Obávate sa predvianočných hádok?

3.11 2023 07:00

BRATISLAVA - Vianočné sviatky, čas pokoja a radosti, ktorý sa však občas premení na obdobie nedorozumení a rodinných hádok. Očakávania, ktoré nie sú vypovedané či rozdielne predstavy o tom, ako by mali Vianoce vyzerať, môžu spôsobiť, že sa pokojné sviatky zmenia na maratón hádok a nepríjemností.

Otvor článok

Fakultná nemocnica v Nitre má po rokoch vlastné oddelenie rádiológie

3.11 2023 08:00

NITRA - Fakultná nemocnica v Nitre má po 25 rokoch vlastné plnohodnotné oddelenie rádiológie. Jeho súčasťou je nový, najmodernejší CT prístroj v strednej Európe a nový röntgenový prístroj, informoval o tom riaditeľ nemocnice Michal Fajin. Nové prístroje budú slúžiť nielen lekárom a pacientom nemocnice, ale aj pacientom budúceho urgentu nemocnice.

Otvor článok

Olovo zabíja milióny ľudí ročne. Znižuje IQ a zvyšuje mieru kriminality

3.11 2023 09:00

Olovo sa občas objaví aj v potravinách. Napríklad v kurkume na trhu v Dháke.

Otvor článok

Tampa prehrala v Columbuse 2:4, Černák si pripísal asistenciu

3.11 2023 09:20

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Columbusu 2:4. Slovenský obranca Erik Černák si v drese hostí pripísal asistenciu. V akcii bol aj Martin Fehérváry, jeho Washington prehral doma s NY Islanders 0:3.

Otvor článok

Európu zasiahla mohutná smršť Ciarán; obete hlási už aj Taliansko

3.11 2023 09:30

RÍM - Najmenej tri obete na životoch si vyžiadala smršť Ciarán v regióne Toskánsko v strednej časti Talianska, uviedli vo štvrtok tamojšie úrady.

Otvor článok

Basketbalisti Phoenixu opäť nestačili na San Antonio, Wembanyama dal 38 bodov

3.11 2023 09:40

PHOENIX - Basketbalisti Phoenixu prekvapujúco ani druhýkrát v priebehu troch dní nestačili v NBA doma na San Antonio. V noci na piatok mu podľahli 121:132. V drese víťazov sa zaskvel najvyššie draftovaný hráč leta Victor Wembanyama, ktorý si pripísal 38 bodov a 10 doskokov.

Otvor článok

Príbehy zo života: Som pestúnkou pre bohatých.

3.11 2023 10:00

Cestujem súkromným lietadlom a víkendy trávim na jachtách. Je to práca snov, tvrdí mladá au-pairka

Otvor článok

Ukrajina čelila v noci ruskému dronovému útoku

3.11 2023 10:15

KYJEV - Ruské drony zasiahli v noci na piatok ukrajinské mesto Charkov a jeho okolie a tiež západoukrajinskú Ľvovskú oblasť. Uviedli to miestni predstavitelia, informuje agentúra TASR podľa správy agentúry Reuters.

Otvor článok

Gašpar a Spišiak: Výber Zuriana ako šéfa inšpekcie preverí čas

3.11 2023 10:30

BRATISLAVA - Čas preverí výber Branislava Zuriana ako nového riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Vo štvrtkovej diskusnej relácii TV JOJ Na hrane sa na tom zhodli predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar (Smer-SD) i člen tohto parlamentného výboru Jaroslav Spišiak (PS). Ďalší člen výboru, Juraj Krúpa (SaS), mieni, že Zuriana diskvalifikujú viaceré dôvody.

Otvor článok

Ozbrojené sily SR upozorňujú na presuny vojenskej techniky

3.11 2023 10:45

BRATISLAVA - Ozbrojené sily (OS) SR upozorňujú na zvýšenú frekvenciu presunov vojenskej techniky najmä na cestách Banskobystrického kraja. Dôvodom je medzinárodné cvičenie Strong Cohesion 23-2 (Deployex 23), ktoré sa uskutoční v nasledujúcich dňoch, informoval hovorca OS SR Štefan Zemanovič.

Otvor článok

Pracujem ako „profesionálna priateľka“ a zarábam 60.000 eur mesačne.

3.11 2023 11:00

Muži ma dokonca dávajú aj do závetu, tvrdí modelka z Playboya

Otvor článok

Operácia Neymara prebehla bez komplikácií, Lasmar: "Sme spokojní"

3.11 2023 11:15

BELO HORIZONTE - Operácia brazílskeho futbalistu Neymara prebehla vo štvrtok bez komplikácií. Informoval o tom lekár brazílskeho národného tímu Rodrigo Lasmar, ktorý ju vykonal v Belo Horizonte.

Otvor článok

Indické hlavné mesto Naí Dillí trápi smog, pre ktorý zatvorili aj školy

3.11 2023 11:30

NAÍ DILLÍ - V indickom hlavnom meste Naí Dillí zatvorili v piatok na niekoľko dní školy v dôsledku silného znečistenia ovzdušia.

Otvor článok

Futbalovej legende Bobbymu Charltonovi možno pomohla na druhý svet nešťastná nehoda v zariadení pre seniorov

3.11 2023 11:45

LONDÝN - Pod smrť legendárneho anglického futbalistu Sira Bobbyho Charltona sa mohla podpísať nešťastná nehoda v domove dôchodcov. V zariadení pre seniorov bol po tom, ako mu v minulosti diagnostikovali demenciu.

Otvor článok

10 dôvodov, prečo si pestovať sebalásku

3.11 2023 12:00

V dnešnom svete je ťažké udržať si rovnováhu medzi zdravou sebaláskou a egocentrizmom. Na jednej strane je bezpodmienečné prijatie a podpora samého seba nevyhnutným predpokladom pre zdravý a úspešný život. No zároveň vieme, že nie je správne myslieť iba na seba, byť bezohľadní.

Otvor článok

Meteorológovia upozorňujú na silný vietor a dážď, hrozia aj povodne

3.11 2023 12:30

BRATISLAVA - Meteorológovia v piatok varujú pred silnejším vetrom a dažďom najmä na západe a severe Slovenska. Hrozia aj povodne. Vydali preto výstrahy prvého a druhého stupňa. V niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja platia tiež výstrahy pred vetrom na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

Otvor článok

Najkrajšia lekáreň Bratislavy konečne odhaľuje svoje tajomstvá

3.11 2023 13:00

Po dlhých 28 rokoch pre pár dňami opäť otvorili brány jednej z najkrajších pamiatok v historickom centre hlavného mesta. Budova na Panskej ulici oproti Dómu sv. Martina, kde sídli historická Lekáreň u Salvatora pozýva teraz aj Bratislavčanov a všetkých návštevníkov metropoly spoznať zblízka jej krásy a tajomstvá.

Otvor článok

Marek Herda: Rozvoj Mammal ligy a Budúcnosť Slovenského MMA

3.11 2023 13:15

Rozhovor s prezidentom Slovenského zvazu MMA, Mgr. Ing. Marekom Herdom, odhaľuje jeho pohľad na vývoj Mammal ligy, trendy v MMA na Slovensku a jeho vízie pre budúcnosť športu. Tento rozhovor ponúka pohľad na bezpečnosť bojovníkov, nové talentované hviezdy, a dôležitosť športu a vzdelávania pre celú spoločnosť.

Otvor článok

Liptovský Mikuláš posilní ruský obranca Vasiliev

3.11 2023 13:45

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš získali novú posilu do obrany. Do tímu prišiel 29-ročný Valerij Vasiliev.

Otvor článok

Posledná pieseň The Beatles "Now and Then" je na svete!

3.11 2023 14:00

BRATISLAVA - Aj o viac ako 50 rokov po tom, ako sa nezabudnuteľní The Beatles rozišli, dočkali sa fanúšikovia novej skladby. Tentoraz však už skutočne naposledy. Najnovší singel Now And Then napísal a naspieval John Lennon, svoju stopu na ňom zanechal aj George Harrison a teraz, po dlhých rokoch, ju dokončili Paul McCartney a Ringo Starr.

Otvor článok

Mária Čírová pridáva ďalší koncert vypredaného Vianočného turné, 8. decembra oslávi v Bratislave narodeniny svojho otca!

3.11 2023 14:30

Kráľovná vianočných balád Mária Čírová pridáva ďalšie koncerty turné Moje Vianoce! Po obrovskom úspechu predaja pôvodných 17-tich zastávok vianočného turné, pridala obľúbená speváčka, klaviristka a skladateľka Mária Čírová koncert v Bratislave. 8. decembra 2023 v Stars aditoriu si tak všetci fanúšikovia môžu vychutnať fantastické stretnutie s divou, orchestrom a nezabudnuteľnou atmosférou. Výnimočné turné Moje Vianoce štartuje 26. novembra a potrvá až do 20. decembra.

Otvor článok

Premiér Fico prisľúbil pomoc ľuďom v obciach po zemetrasení

3.11 2023 15:00

ĎAPALOVCE - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) prisľúbil pomoc ľuďom v obciach na východe Slovenska zasiahnutých októbrovým zemetrasením. Vyhlásil to počas piatkovej návštevy obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou s tým, že časť financií už vyčlenili, ďalšie poskytnú po vyslovení dôvery vláde.

Otvor článok

Turecký prezident Erdogan žiada prímerie v Gaze, aby sa skončili zločiny proti ľudskosti

3.11 2023 15:30

ASTANA - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval v piatok na okamžité prímerie medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Uviedol, že v pásme Gazy sú páchané zločiny proti ľudskosti.

Otvor článok

Chytili ste sa do pasce ega? Zistite ako sa prejavuje, prinášame vám rady ako s ním zatočiť

3.11 2023 15:42

Toxické ego sa prejavuje jasnými znakmi: prehnaná sebadôležitosť, nedostatok empatie, nekonečná túžba po obdive a manipulatívne správanie. Pochopenie týchto vlastností je rozhodujúce pre jeho zvládnutie. Ak napríklad niekto dôsledne obráti každú konverzáciu tak, aby sa sústredil na seba, neberie ohľad na pocity iných a manipuluje situácie vo svoj prospech, ide o varovné signály toxického ega v práci.

Otvor článok

Ministerka Dolinková chce dohodnúť čo najlepší rozpočet pre sanáciu zdravotníctva

3.11 2023 16:00

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) chce v rámci plánovania rozpočtu na rok 2024 dohodnúť čo najlepší rozpočet pre sanáciu zdravotníctva. Uviedla to po piatkovej návšteve Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB).

Otvor článok

Objavovali naši predkovia vesmír ešte pred narodením Krista? Stonehenge mohol byť teleskopom, postavila ho vyspelá civilizácia

3.11 2023 16:35

Kamene sú umiestnené uprostred najhustšieho komplexu neolitických a dobovekých pamiatok v Anglicku, vrátane niekoľkých stoviek mohýl.

Otvor článok

Víkend plný Adrenalínu: Marek Herda Hovorí o Očakávaniach v 2. Kole MAMAL Ligy

3.11 2023 17:00

Druhá časť rozhovoru s prezidentom Slovenského zvazu MMA Marekom Herdom,v ktorom nám ponúkol pohľad na niektoré z najzaujímavejších zápasov v nadchádzajúcom druhom kole MAMAL ligy. Od reprezentačnej odvety po talentovaných nováčikov, očakávajte vzrušujúce zápolenia.

Otvor článok

Kremeľ poprel, že vagnerovci chcú dodať Hizballáhu obranný systém

3.11 2023 17:30

MOSKVA - Kremeľ v piatok poprel, že ruská žoldnierska Vagnerova skupina plánuje poskytnúť systém protivzdušnej obrany libanonskému militantnému hnutiu Hizballáh.

Otvor článok

Egocentrickí a rozmaznaní: Je syndróm jedináčika pravdou alebo len populárnym mýtom?

3.11 2023 17:55

Spoločnosťou kolujú pravidelné predsudky o jedináčikoch už desaťročia. Vraj sú sebeckí, chcú si za každú cenu presadiť to svoje a nevedia sa ani za nič podeliť. Často sa o nich tvrdí, že bývajú nadmerne rozmaznávaní. Podľa údajov zozbieraných v roku 2018 sú však tieto tvrdenia iba nepodložené domienky a nie je teda pravidlom, že jedináčikovia takýmito nedostatkami trpia.

Otvor článok

Jedno hviezdne meno vedľa druhého: Košický miláčik bude doma zápasiť o titul

3.11 2023 18:00

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský kickboxer histórie Tomáš Možný sa nedávno dal na dráhu MMA a proti dvojici poľských súperov sa jeho výkony zapísali do sŕdc fanúšikov veľkým písmom. Zatiaľ čo Kamila Mindu na RFA 4 ukončil, v debute pod KSW ťahal proti svetovej hviezde za kratší koniec. Teraz sa však opäť vracia do RFA, kde ho čaká 2. decembra zápas o šampióna ťažkej váhy proti Lajosovi Pappovi.

Otvor článok

Britský kráľ Karol III. sa v Keni stretol s predstaviteľmi iných náboženstiev

3.11 2023 18:15

LONDÝN / NAIROBI - Britský kráľ Karol III. sa v piatok v druhom najväčšom meste v Keni Mombase stretol s vedúcimi predstaviteľmi rôznych náboženstiev. Popoludní ukončí štvordňovú štátnu návštevu Kene a s manželkou sa vráti do Británie.

Otvor článok

Šikovní domáci pekári a cukrári majú opäť šancu prihlásiť sa do najobľúbenejšej šou RTVS Pečie celé Slovensko

3.11 2023 18:30

BRATISLAVA - Šikovné domáce pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie majú opäť šancu prihlásiť sa do pripravovanej štvrtej série najsledovanejšej šou RTVS Pečie celé Slovensko. Registrácia na webovej stránke www.pecieceleslovensko.sk je už otvorená!

Otvor článok

Lesný požiar na východe Španielska spálil viac ako dvetisíc hektárov územia, poháňa ho vietor z búrky Ciarán

3.11 2023 19:00

MADRID - Vo východnom Španielsku evakuovali 850 ľudí pre lesný požiar, ktorý poháňa vietor z búrky Ciarán a spálil viac ako 2 000 hektárov územia.