Fakultná nemocnica v Nitre má po rokoch vlastné oddelenie rádiológie

NETKY.SK • 3 November 2023, 08:00 • 2 min
Fakultná nemocnica v Nitre má po rokoch vlastné oddelenie rádiológie

NITRA - Fakultná nemocnica v Nitre má po 25 rokoch vlastné plnohodnotné oddelenie rádiológie. Jeho súčasťou je nový, najmodernejší CT prístroj v strednej Európe a nový röntgenový prístroj, informoval o tom riaditeľ nemocnice Michal Fajin. Nové prístroje budú slúžiť nielen lekárom a pacientom nemocnice, ale aj pacientom budúceho urgentu nemocnice.

slovakia

left justify in out

Rádiologickú diagnostiku prevádzkoval od roku 2004 v nemocnici súkromný vlastník. V júni tohto roka hrozilo, že nemocnica zostane niekoľko dní bez CT prístroja. Podľa predsedu predstavenstva diagnostického centra Jessenius Martina Halaja sa jednému prístroju končila technická podpora, súčasne sa mala realizovať aj relokácia druhého CT prístroja z priestorov s končiacou nájomnou zmluvou do priestorov s platnou nájomnou zmluvou.

Po intervencii vtedajšieho ministra zdravotníctva Michala Palkoviča však obidva prístroje zostali v prevádzke až do inštalácie nového prístroja.


Podľa vyjadrenia Ministerstva zdravotníctva SR Fakultná nemocnica Nitra obstarala nákup prístrojového vybavenia vrátane CT a RTG prístrojov z vlastných zdrojov, z fondov EÚ a na základe výzvy vyhlásenej ministerstvom investícií. Tie mali byť inštalované v júli. Na CT mala nemocnica dostať z projektu 506.000 eur, zvyšok mala doplatiť zo svojich zdrojov. Celková cena predstavuje viac ako 1,5 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: FN Nitra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies