Jedno hviezdne meno vedľa druhého: Košický miláčik bude doma zápasiť o titul

NETKY.SK • 3 November 2023, 18:00 • 2 min
Jedno hviezdne meno vedľa druhého: Košický miláčik bude doma zápasiť o titul

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský kickboxer histórie Tomáš Možný sa nedávno dal na dráhu MMA a proti dvojici poľských súperov sa jeho výkony zapísali do sŕdc fanúšikov veľkým písmom. Zatiaľ čo Kamila Mindu na RFA 4 ukončil, v debute pod KSW ťahal proti svetovej hviezde za kratší koniec. Teraz sa však opäť vracia do RFA, kde ho čaká 2. decembra zápas o šampióna ťažkej váhy proti Lajosovi Pappovi.

slovakia

left justify in out

Hviezdne obsadenie RFA 14 doplnia najväčšie hviezdy organizácie Václav Sivák, Milan Ďatelinka, Jozef Wittner a takisto uvidíme už niekoľko rokov očakávanú odvetu Sebastiána Fapša s Matějom Kozubovským. Turnaj sa uskutoční 2. decembra v košickej Steel Aréne. Vstupenky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Šampión ťažkej váhy

Organizácia RFA má aktuálne jedného MMA šampióna, ktorým je v strednej váhe Dominik Humburger. K nemu sa pridá víťaz slovenského duelu Možný vs. Papp, ktorý bude držiteľom šampiónskeho opasku vo váhe do 120 kg. Neporazený bojovník z Komárna má akutálne skóre 4-0 a v rámci RFA sa zatiaľ ešte nepozrel do 2. kola.

 

S Košičanom Možným ho čaká potenciálnych 25 minút a po jeho posledných dvoch výkonoch nie je vôbec zápas na celých 5 kôl vylúčený. Možný totiž prežil klinickú smrť s Kamilom Mindom a neskôr aj s Arkadiuszom Wrzosekom, ktorí boli krôčik od toho, aby košického rodáka ukončili. Miesto toho Minda padol na konci 2. kola a s Wrzosekom takmer senzačne v 3. kole otočil zápas.

Vyhrotená odveta a návrat Siváka

Sebastián Fapšo a Matěj Kozubovský v ich prvom vzájomnom meraní síl predviedli azda najlepší postojársky zápas domácej scény za posledných päť rokov. Dokopy v ňom padli 4 knockdowny a zápas sa prelieval z jednej strany na druhú. Na jeho konci sa z bodového víťazstva tešil slovenský bojovník, ktorému sa Kozubovský chystá pomstiť.


 
Šampión RFA pod K1 pravidlami Václav Sivák tentokrát o titul zápasiť nebude, no jeho návrat do boja zakaždým vzbudzuje veľkú pozornosť. Neporazený český supertalent drží neskutočnú sériu výhier a v Košiciach si nepripúšťa nič iné ako jej predĺženie.


 
Na posledný triumf sa pokúsi nadviazať Milan Ďatelinka, ktorý ešte pred súbojom so Španielom Corujom vyhral naposledy na konci roka 2020. Po nevydarenej premiére v americkej PFL sa Prešovčan Jozef Wittner vracia na východné Slovensko a po prechode späť do strednej váhy je namotivovaný na víťazstvo viac než kedykoľvek predtým. Vstupenky na RFA 14 sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies