Basketbalisti Phoenixu opäť nestačili na San Antonio, Wembanyama dal 38 bodov

NETKY.SK • 3 November 2023, 09:40 • 2 min
Basketbalisti Phoenixu opäť nestačili na San Antonio, Wembanyama dal 38 bodov

PHOENIX - Basketbalisti Phoenixu prekvapujúco ani druhýkrát v priebehu troch dní nestačili v NBA doma na San Antonio. V noci na piatok mu podľahli 121:132. V drese víťazov sa zaskvel najvyššie draftovaný hráč leta Victor Wembanyama, ktorý si pripísal 38 bodov a 10 doskokov.

slovakia

left justify in out

Ambiciózny tím Suns pred dvoma dňami premrhal 20-bodový náskok a o triumf prišiel až v záverečných sekundách duelu. V odvete sa zdalo, že priebeh súboja bude opačný, Spurs si vypracovali v prvom polčase náskok až 27 bodov, no domáci dokázali štyri a pol minúty pred koncom vyrovnať na 116:116. Lenže mladý tím San Antonia, od ktorého sa v tejto sezóne nič neočakáva, následne odpovedal šnúrou 12:0, pričom Wembanyama sa postaral o 10 bodov a vo svojej zatiaľ krátkej kariére vylepšil osobný bodový rekord.

 

"Niekto skórovať musel. Dnes som to bol ja, zajtra to bude niektorý z mojich spoluhráčov," povedal po stretnutí podľa AP 19-ročný mladík, ktorý si vyslúžil pochvalu aj od trénera Gregga Popovicha. "Je to hráč mnohých tvárí a získava sebavedomie. Dokáže ideálne prihrať voľnému spoluhráčovi, alebo zrealizovať nejakú neuveriteľnú akciu. To je skvelá kombinácia."

Phoenixu nepomohol ani návrat Devin Bookera po zranení členka, hoci ťahúň tímu nazbieral 31 bodov a 13 asistencií. "Po prestávke sme bojovali. Musíme zvládnuť odohrať dva dobré polčasy a môžeme uspieť," našiel príčinu neúspechu Booker.

Tréner Philadelphie Nick Nurse si pripísal triumf proti svojmu bývalému dlhoročnému tímu, Sixers zvíťazili nad Torontom 114:99. Kolektív okolo úradujúceho MVP ligy Joela Embiida už začína zabúdať na ságu okolo trejdu Jamesa Hardena a zvíťazil tretíkrát v sérii. Vo Východnej konferencii má druhú najlepšiu bilanciu o jeden duel za stopercentným Bostonom. Kamerunský pivot viedol mužstvo s 28 bodmi a 13 doskokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: San Diego Union-Tribune / AP Photo / Rick Scuteri
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies