Archív článkov za Máj 2022, strana 2

Otvor článok

Vojna na Ukrajine nesmie negatívne ovplyvniť turistickú sezónu

2.5 2022 11:06

ANKARA – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok vyhlásil, že vojna na Ukrajine nesmie negatívne ovplyvniť turistickú sezónu v Turecku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Richard Sulík bude pri zákaze dovozu ruskej ropy nekompromisný!

2.5 2022 11:48

BRUSEL – Európska komisia by mohla vynechať Maďarsko a Slovensko z pripravovaného embarga na nákup ruskej ropy, pretože obe členské krajiny EÚ sú od jej dovozu silne závislé. Minister hospodárstva SR uviedol, čo bude pre neho prioritou.

Otvor článok

Poľovnícka chata, kde vznikli medializované nahrávky Roberta Fica, ostáva v prenájme nitrianskeho podnikateľa

2.5 2022 12:41

BRATISLAVA – Povinnosťou štatutára štátneho podniku Lesy SR je dbať o efektívne využívanie štátneho majetku. Uviedol to v pondelok poverený generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Matej Vigoda v reakcii na medializované informácie o prenájme chaty v poľovnom revíri Pata.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Marek Para ide do väzby!

2.5 2022 13:23

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu (NS) SR začal v pondelok popoludní rozhodovať o väzbe pre obvineného advokáta Mareka Paru. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku ho v nedeľu 24. apríla prepustil zo zadržania na slobodu. Proti rozhodnutiu podal sťažnosť prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Otvor článok

Putin vraj podstúpi vážnu operáciu! Plnú moc by mal údajne zveriť kolegovi z tajných služieb

2.5 2022 13:30

Rakovina u Vladimíra Putina postupuje, už nemôže odkladať operáciu, uvádza na sociálnych sieťach údajný generálporučík ruskej zahraničnej rozviedky SVR. Kým sa zotaví, odovzdá moc Nikolaji Patruševovi (70), svojmu dávnemu priateľovi a kolegovi z tajných služieb KGB a FSB.

Otvor článok

Rusko údajne plánuje napadnúť ďalšiu krajinu!

2.5 2022 14:13

KIŠIŇOV/MOSKVA - Vo svojom pondelkovom vydaní to napísal britský denník The Times, ktorý sa odvolal na nemenované zdroje z prostredia ukrajinskej armády.

Otvor článok

Muž so ženou zažili dramatické chvíle. Bratislavčan na nich vyštartoval so sekerou!

2.5 2022 15:07

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajti obvinili obyvateľa hlavného mesta z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom výtržníctva.

Otvor článok

Trabzonspor je majstrom Turecka, teší sa aj Marek Hamšík

2.5 2022 15:46

TRABZON – Hráči tureckého Trabzonsporu sa po dlhých 38 rokoch radujú zo zisku domáceho primátu, čo znamená, že slovenský futbalista Marek Hamšík získal ligový titul vôbec po prvýkrát v kariére.

Otvor článok

VIDEO: Smer-SD a koalícia dospeli k zhode! Má to však háčik

2.5 2022 15:51

BRATISLAVA - Koaliční poslanci vyzývajú Smer-SD, aby prestal v parlamente robiť obštrukcie a umožnil rokovanie aj o iných témach, ako je žiadosť o súhlas s vydaním Roberta Fica do väzby. Hovoria napríklad o návrhoch na pomoc ľuďom. Smer-SD súhlasí, že treba rokovať o opatreniach na zmiernenie dopadov zdražovania. Plánuje podať návrh na prerušenie diskusie o Ficovi.

Otvor článok

VIDEO: Zuzanu Čaputovú si zastal jej partner! Ozvala sa aj Monika Beňová

2.5 2022 16:41

BRATISLAVA - Skandovanie vulgarizmov počas nedeľného stretnutia, ktoré organizovala strana Smer-SD, má dohru. Juraj Rizman poslal odkaz Ľubošovi Blahovi a jeho manželke.

Otvor článok

Vémola označil RFA za pochybnú organizáciu

2.5 2022 16:42

Karlos Vémola ešte nedávno hovoril o tom, že dostal ponuku od novej organizácie Real Fight Arena, o ktorej by dokonca po vypršaní kontraktu s Oktagonom MMA mohol uvažovať. Situácia sa zjavne zmenila, pretože sa v najnovšom vydaní Karlos show vyjadril, že ide o pochybnú organizáciu, ktorá do dvoch rokov možno ani nebude existovať.

Otvor článok

Europoslanci zakročili proti strane Smer-SD!

2.5 2022 17:41

BRATISLAVA/BRUSEL - Otvorený list podpísali Lucia Ďuriš Nicholsonová, Michal Šimečka, Martin Hojsík, Michal Wiezik, Ivan Štefanec, Miriam Lexmann, Peter Pollák a Vladimír Bilčík.

Otvor článok

Maďarsko presťahovalo svoje veľvyslanectvo späť do Kyjeva

2.5 2022 17:58

BUDAPEŠŤ - Maďarsko presťahovalo svoje veľvyslanectvo na Ukrajine z Ľvova späť do Kyjeva, keďže bezpečnostná situácia v hlavnom meste Ukrajiny sa zlepšuje.

Otvor článok

Majitelia značky Karl Lagerfeld predali väčšinový podiel spoločnosti G-III z USA

2.5 2022 17:58

NEW YORK - Majitelia módnej značky Karl Lagerfeld predali väčšinový podiel americkej odevnej spoločnosti G-III Apparel Group za 200 miliónov eur v hotovosti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

Otvor článok

Newyorský arcibiskup navštívil Slovensko, Poľsko a nakrátko aj Ukrajinu

2.5 2022 18:07

NEW YORK - Newyorský arcibiskup Timothy Dolan navštívil počas uplynulého víkendu Slovensko a Poľsko, kde sa stretol s ukrajinskými utečencami. Informovala o tom v pondelok newyorská arcidiecéza, pričom cestu príspevkami na Twitteri potvrdil aj samotný Dolan, uvádza spravodajská stanica CNN.

Otvor článok

Zostane Marian Kotleba šéfom ĽSNS? Snem rozhodol!

2.5 2022 18:42

BRATISLAVA - Marian Kotleba zažíva v ostatnom čase náročné politické obdobie. Ako dopadol na sneme jeho strany, ktorá si volila predsedu?

Otvor článok

Chystáte sa do Chorvátska? Na hraniciach vás čaká prekvapenie!

2.5 2022 19:10

ZÁHREB - Ministerstvo vnútra v pondelok ozrejmilo, aké pravidlá platia pri vstupe do obľúbenej dovolenkovej destinácie Slovákov.

Otvor článok

Penta predáva tri realitné projekty. Kto bude nový majiteľ?

2.5 2022 20:12

BRATISLAVA - Spoločnosť Penta Real Estate predáva v Bratislave svoje tri realitné projekty. Týka sa to Sky Parku, Digital Parku či pozemkov v blízkosti Národnej banky Slovenska (NBS) pod názvom Starohorská.

Otvor článok

Ukrajina slávi úspech. Tajná služba odhalila, čo robia Rusi po nociach

2.5 2022 20:35

KYJEV - Boje na Ukrajine pokračujú. V niektorých častiach sa armáde darí oslobodzovať dediny, inde zase Rusi neprestávajú bombardovať. Čo tvrdí tajná služba?

Otvor článok

Ruský moderátor chce zhodiť jadrovú hlavicu na Britániu. Opísal, čo by nastalo

2.5 2022 21:38

LONDÝN - Hlavný propagandista Kremľa, televízny moderátor Dmitrij Kiseľov, v nedeľu využil svoju večernú reláciu na výzvu na útok na Britániu pomocou podvodného dronu Poseidon (v ruštine: Posejdon).

Otvor článok

Ako sa majú poslanci rozhodnúť v prípade Ficovej väzby? Premiér im dal radu

3.5 2022 06:00

BRATISLAVA - Eduard Heger (OĽaNO) povedal, že úlohou poslancov nie je nahrádzať prácu polície a prokuratúry, teda zhromažďovať a vyhodnocovať dôkazy, ani prácu súdov, ktoré dôkazy posudzujú z hľadiska viny či neviny obvineného.

Otvor článok

Johnson oznámi ukrajinskému parlamentu novú vojenskú pomoc

3.5 2022 06:12

LONDÝN – Britský premiér Boris Johnson v utorok počas príhovoru k ukrajinskému parlamentu oznámi ďalšiu dávku vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 300 miliónov libier (viac ako 357 miliónov eur). Oznámil to v pondelok úrad britského premiéra na Downing Street. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a DPA.

Otvor článok

CIA vyzýva Rusov nespokojných s inváziou, aby komunikovali cez temný web

3.5 2022 06:41

WASHINGTON – Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) v pondelok oznámila, že Rusi nespokojní s inváziou ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu sa možno pokúšajú spojiť s americkými tajnými službami. CIA chce, aby využívali tzv. temný web (darknet). TASR správu prevzala z agentúry AP.

Otvor článok

Najvyšší súd USA by mohol zrušiť historické rozhodnutie Roe vs Wade

3.5 2022 06:55

WASHINGTON – Návrh stanoviska sudcov Najvyššieho súdu USA z februára tohto roka potvrdzuje, že väčšina z nich začiatkom tohto roka podporovala zrušenie platnosti historického rozhodnutia Najvyššieho súdu USA z roku 1973.

Otvor článok

AKTUÁLNE Z UKRAJINY: Rusko zabúda na lekcie z druhej svetovej vojny, vyhlásil Zelenskyj

3.5 2022 07:07

BRATISLAVA – Prinášame najdôležitejšie správy z Ukrajiny.

Otvor článok

Pýtala sa, ako by našla po sklamaní úľavu. Misionárka jej poradila toto!

3.5 2022 07:37

Na zradu by sa našiel liek všelijakého druhu, lebo čo človek, to rada veliká, ako nájsť utíšenie a vyliečiť neviditeľné zranenie.

Otvor článok

Ruský miliardár tvrdí, že pre kritiku invázie musel lacno predať podiel v banke

3.5 2022 07:54

MOSKVA – Ruský miliardár Oleg Tiňkov v rozhovore pre denník The New York Times (NYT) povedal, že svoj podiel v banke Tinkoff, ktorú založil, bol nútený odpredať za zlomok jeho skutočnej ceny. Dôvodom boli podľa jeho slov kritické vyjadrenia, ktoré predtým adresoval Moskve pre inváziu na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Otvor článok

Nemecké stíhačky museli vzlietnuť pre blížiace sa ruské lietadlo

3.5 2022 09:10

BERLÍN – Dve stíhačky nemeckých vzdušných síl zo základne v Šlezvicku-Holštajnsku museli cez víkend vzlietnuť po tom, ako bolo spozorované ruské prieskumné lietadlo blížiace sa k Nemecku cez Baltské more. TASR správu prevzala od agentúry DPA, ktorá o tom informovala v utorok.

Otvor článok

Rodák si pripísal čistý štít, Mitrovič prekonal strelecký rekord

3.5 2022 09:15

LONDÝN – Slovenský brankár Marek Rodák dosiahol štrnáste čisté konto v tomto ročníku druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Jeho FC Fulham deklasoval v pondelňajšom stretnutí 45. kola Luton Town 7:0. "Chalupári" už mali istotu postupu do Premier League a v záverečnom domácom vystúpení v tejto sezóne si zabezpečili aj prvenstvo v The Championship.

Otvor článok

Pápež: „Orbán mi povedal, že Rusi majú plán ukončiť vojnu 9. mája."

3.5 2022 09:17

VATIKÁN - Maďarský premiér Viktor Orbán počas aprílovej návštevy vo Vatikáne pápežovi Františkovi povedal, že Rusi majú plán ukončiť vojnu na Ukrajine 9. mája. V rozhovore pre taliansky denník Corriere Della Sera, ktorý bol publikovaný v utorok, to povedal najvyšší pontifex. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

O'Sullivan zdolal Trumpa a získal siedmy titul majstra sveta v snookri

3.5 2022 09:26

SHEFFIELD – Angličan Ronnie O'Sullivan získal siedmy titul majstra sveta v snookri. Vo finále MS zvíťazil nad krajanom Juddom Trumpom 18:13 a vyrovnal rekord modernej éry v podaní Škóta Stephena Hendryho.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Skončila sa diskusia o vydaní Fica do väzby. Čo bude nasledovať?

3.5 2022 09:31

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR budú hlasovať o žiadosti prokuratúry na súhlas s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) v stredu 4. mája o 17:00.

Otvor článok

Zomrel známy český sexuológ Radim Uzel

3.5 2022 09:48

Popredný český sexuológ, gynekológ, popularizátor sexuológie a súdny znalec v tomto odbore, Radim Uzel, zomrel vo veku 82 rokov. Pre Blesk.cz to potvrdil jeho vnuk.

Otvor článok

Pokračuje proces v kauze vraždy J. Kuciaka a jeho snúbenice

3.5 2022 10:37

PEZINOK – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovanej vraždy prokurátorov. Vypočutí by mali byť poškodení prokurátori.

Otvor článok

Putin môže čoskoro oficiálne vyhlásiť vojnu Ukrajine

3.5 2022 10:53

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin by mohol oficiálne vyhlásiť vojnu Ukrajine už 9. mája, domnievajú sa viacerí nemenovaní americkí a západní predstavitelia. Informovala o tom v utorok spravodajská televízia CNN, podľa ktorej by vyhlásenie vojny Putinovi umožnilo plnú mobilizáciu ruských záložných síl.

Otvor článok

Cyprus žiada od Bruselu povolenie obísť sankcie a nakúpiť helikoptéry z Ruska

3.5 2022 11:22

NIKÓZIA – Orgány Cyperskej republiky žiadajú Brusel o povolenie získať hasičské vrtuľníky z Ruskej federácie, čím by sa obišli protiruské sankcie EÚ. Oznámil to v pondelok minister poľnohospodárstva, prírodných zdrojov a životného prostredia Costas Cádiz.