Putin vraj podstúpi vážnu operáciu! Plnú moc by mal údajne zveriť kolegovi z tajných služieb

NETKY.SK • 2 Máj 2022, 13:30 • 2 min
Putin vraj podstúpi vážnu operáciu! Plnú moc by mal údajne zveriť kolegovi z tajných služieb

Rakovina u Vladimíra Putina postupuje, už nemôže odkladať operáciu, uvádza na sociálnych sieťach údajný generálporučík ruskej zahraničnej rozviedky SVR. Kým sa zotaví, odovzdá moc Nikolaji Patruševovi (70), svojmu dávnemu priateľovi a kolegovi z tajných služieb KGB a FSB.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol na sociálnych sieťach Telegram a YouTube kanál údajný Generál SVR. Konkrétne človek, ktorý sa predstavil ako „jeden z autorov kanála Generál SVR, generálplukovník Služby vonkajšej rozviedky, osoba, ktorú poznáte ako Viktora Michajloviča“.

 

„Na dobu, kedy bude Putin podstupovať operáciu a kým bude zase pri zmysloch, povedzme 2-3 dni, tak bude skutočne ovládať krajinu len Patrušev,“ hovorí na videu bez obrazu. A pridáva isté pochybnosti: „Čo keď sa znenazdajky u Putina prejavia vážne zdravotné problémy? Vieme dobre, že má onkologické problémy, Parkinsonovu chorobu a schizoafektívnu poruchu. Rakovina postupuje, nejaký čas bolo možné ju zadržiavať, ale teraz choroba postupuje. Nechcem teraz vyslovovať nejaké predpovede, aby som vás zase neuisťoval, pretože v tejto situácii by ste si nemali robiť veľa nádejí. Vladimír Putin stále je prezidentom a nejaký čas ešte bude.“
 

Že si Putin vybral práve Patruševa, generálporučík kritizuje: „Patrušev je prehnanejší, a povedal by som zákernejší ako Putin. Ak príde k moci, Rusom pribudnú problémy.“ Patrušev patrí k najbližším Putinovým spolupracovníkom, poznajú sa pol storočia, slúžili spolu v Leningrade (Petrohrade) v KGB.

 


Kanál Generál SVR od roku 2020 prináša údajné úniky informácií z najvyšších poschodí ruskej politiky, zvyčajne ich však nemožno overiť. Na Telegrame ho sleduje 279-tisíc ľudí, na YouTube má 146-tisíc odberateľov. Aktuálne tiež napríklad vyvracia špekulácie, že minister obrany Sergej Šojgu mal počas „špeciálnej vojenskej operácie“ infarkt – vraj srdcové problémy finguje.

V polovici februára, týždeň pred vpádom na Ukrajinu, ho polícia zobrala na výsluch a urobila u neho domovú prehliadku. Vraj bol predvolaný ako svedok vo vyšetrovaní anonymného účtu Generál SVR, obvineného z podnecovania nenávisti voči vláde Ruskej federácie. „Môže byť spojený s ukrajinskými a západnými tajnými službami,“ konštatoval server REN TV. „Či už je to fikcia, alebo nie, Solovjov má vážny vplyv na nedospelé mysle,“ komentoval pre (teraz už zatvorenú) ruskú TV Dožď politológ Konstantin Kalačev. Zrejme podľa neho stúpol na kurie oko niekomu z Putinovho okolia.

 

Možno vás zaujme: Ruským mestom Belgorod otriasli v noci dva výbuchy. V ukrajinskom generálnom štábe odhalili ruského špióna, tvrdí Kyjev



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies