AKTUALIZÁCIA: Skončila sa diskusia o vydaní Fica do väzby. Čo bude nasledovať?

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 09:31 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Skončila sa diskusia o vydaní Fica do väzby. Čo bude nasledovať?

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR budú hlasovať o žiadosti prokuratúry na súhlas s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) v stredu 4. mája o 17:00.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 19:34 (3. 5. 2022) 

 

Diskusia k žiadosti prokuratúry o súhlas s vydaním poslanca Národnej rady (NR) SR Roberta Fica (Smer-SD) do väzby sa v utorok večer skončila. Prihlásení rečníci z radov opozície sa po dohode naprieč spektrom pred 19:00 z diskusie odhlásili. Vyjadril sa už len Alojz Baránik a ústne sa prihlásil len Ján Benčík (obaja SaS). 

 

img

 

 

Diskusia sa začala ešte minulý týždeň, vystúpilo v nej viacero rečníkov najmä z opozičných radov. Smer-SD nevidí dôvod na väzobné stíhanie svojho lídra. Opozícia naďalej hovorí o zneužívaní trestného práva v politickom boji. Predstavitelia koalície zopakovali, že rozhodnúť má súd a nie plénum NR SR, hovoria o vydaní Fica do rúk spravodlivosti.

 

V stredu by mali poslanci pokračovať v rokovaní o ostatných bodoch programu aktuálnej 65. schôdze. Čaká ich ešte viacero návrhov.

 

Aktualizácia 18:05 (3. 5. 2022)

 

Dodal, že diskusia by sa mala skončiť v utorok do 19:00. Dohodlo sa na tom poslanecké grémium. Pôvodne mali rokovať v utorok aj po 19:00.

 

Podľa Kollára sa diskusia s vysokou pravdepodobnosťou skončí do 19:00 a hlasovať budú v stredu o 17:00. „Dovtedy, myslím si, že v rámci strany Smer-SD sa buď prihlásení rečníci odhlásia, alebo im prepadne poradie,“ povedal šéf NR SR.

 

Do diskusie sa písomne prihlásili väčšinou poslanci Smeru-SD. Od stredy 9.00 majú poslanci začať rokovať o ďalších bodoch z programu aktuálnej 65. schôdze.

 

Pôvodný článok: 

 

Poslanci Národnej rady (NR) budú v diskusii k žiadosti prokuratúry o súhlas s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) do väzby diskutovať až do úplného prerokovania, a to aj po 19.00 h. Plénum to odsúhlasilo v úvode piateho rokovacieho dňa 65. schôdze.

 

Do diskusie k žiadosti prokuratúry je prihlásených ešte 25 rečníkov písomne, po nich sa môžu hlásiť aj ústne. Poslanci tiež odsúhlasili presun viacerých bodov programu na ďalšiu riadnu schôdzu NR SR so začiatkom v júni. Medzi nimi napríklad výročnú správu o činnosti Národnej banky Slovenska a ďalšie správy.

 

img

 

Možno vás zaujme: AKTUÁLNE Z UKRAJINY: Rusko zabúda na lekcie z druhej svetovej vojny, vyhlásil Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies