Vojna na Ukrajine nesmie negatívne ovplyvniť turistickú sezónu

NETKY.SK • 2 Máj 2022, 11:06 • 2 min
Vojna na Ukrajine nesmie negatívne ovplyvniť turistickú sezónu

ANKARA – Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok vyhlásil, že vojna na Ukrajine nesmie negatívne ovplyvniť turistickú sezónu v Turecku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Po modlitbách pri príležitosti začiatku moslimského sviatku íd al-fitr prezident Erdogan povedal, že ruský prezident Vladimir Putin je „veľmi citlivý“ voči potrebe Turecka mať z turizmu zisky a už v tejto veci prisľúbil podporu. Turecko sužuje prudko sa zvyšujúca inflácia a potrebuje zahraničné meny pochádzajúce od turistov. Erdogan dodal, že do Turecka budú prichádzať aj saudskoarabskí turisti, čo je výsledkom jeho minulotýždňovej návštevy v Saudskej Arábii.

 

img

 

V rozhovore pre grécku štátnu stanicu ERT ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že ruský cestovný ruch priniesol Grécku a Turecku zisky, ale označil ich za „krvavé peniaze“. Zelenskyj poukázal na dvojaký meter, pretože Turecko vystupuje ako sprostredkovateľ medzi Ukrajinou a Ruskom, a zároveň pripravuje destinácie pre ruských dovolenkárov.

 

Erdogan tiež oznámil, že tento týždeň sa bude rozprávať s ruským prezidentom Putinom o urýchlení evakuácií ľudí z obkľúčeného juhoukrajinského mesta Mariupoľ a o hľadaní spôsobu, ako vyviezť do sveta obilie z Ukrajiny a Ruska.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina priznala, že údajný pilot nazývaný „Duch Kyjeva“ je mýtus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies