Newyorský arcibiskup navštívil Slovensko, Poľsko a nakrátko aj Ukrajinu

NETKY.SK • 2 Máj 2022, 18:07 • 2 min
Newyorský arcibiskup navštívil Slovensko, Poľsko a nakrátko aj Ukrajinu

NEW YORK - Newyorský arcibiskup Timothy Dolan navštívil počas uplynulého víkendu Slovensko a Poľsko, kde sa stretol s ukrajinskými utečencami. Informovala o tom v pondelok newyorská arcidiecéza, pričom cestu príspevkami na Twitteri potvrdil aj samotný Dolan, uvádza spravodajská stanica CNN.

slovakia

left justify in out

 

Cieľom zmienenej cesty bolo preukázať solidaritu s utečencami a vyjadriť vďaku ľuďom, ktorí sa o nich starajú, ako aj podporiť vedenie miestnych cirkví, uviedla ešte minulý týždeň newyorská arcidiecéza.

 

Kardinál Dolan v nedeľu na Twitteri uviedol, že v Poľsku navštívil utečeneckú rodinu, o ktorú sa stará jedna z farností, ďalej tiež tamojšie zdravotné centrum prevádzkované Rádom maltézskych rytierov, ako aj jednu vývarovňu prevádzkovanú katolíckou charitou.

 

img

 

Informoval tiež, že na Slovensku navštívil jeden kostol a prezrel si "jednu z budov", kde sa skladujú a následne odtiaľ distribuujú ľuďom na Ukrajine.

 

Dolan v pondelok na Twitteri uviedol, že sa mu - vďaka pomoci zo strany poľských duchovných - podarilo v priebehu uplynulého dňa dostať z Poľska aj na samotnú Ukrajinu (konkrétne sa v príspevku spomínalo západoukrajinské mesto Ľvov), aby prejavil podporu Ukrajincom zo strany cirkvi v USA priamo v ich vlasti. Informoval, že po tejto ceste sa opäť vrátil do Poľska, kde pokračuje vo svojej návšteve.

 

img

 

Dolana na ceste sprevádza delegácia zložená z predstaviteľov katolíckej charity a cirkevných hodnostárov, priblížila newyorská arcidiecéza.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona