Archív článkov za Máj 2022, strana 1

Otvor článok

SKUTOČNÝ PRÍBEH Väčšina ľudí si robí zoznam ako žiť, on si vytvoril body, ako chce zomrieť

1.5 2022 07:00

Jeden muž, ktorého nikto neoslovoval nijako inak len Regi, si vypestoval povesť človeka úplne odovzdaného viere v Boha a pohliadalo sa na neho ako na silného, vytrvalého, nikdy neskláňajúceho hlavu.

Otvor článok

Nájdime hrdinov v sociálnych službách, prihláste ich do ankety DOBRÉ SRDCE!

1.5 2022 08:00

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v Slovenskej republike vyhlasuje celoslovenskú anketu o najlepších pracovníkov v sociálnych službách a štartuje tak 3. ročník Národnej ceny starostlivosti DOBRÉ SRDCE. Víťazov sa dozvieme na slávnostnom galavečere 12. septembra 2022 v Starej tržnici v Bratislave, kde vystúpia Peter Nagy, Katka Knechtová či skupina Hex.

Otvor článok

Ruské lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska

1.5 2022 09:00

ŠTOKHOLM – Ruské prieskumné lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska, uviedlo v sobotu švédske ministerstvo obrany. TASR túto informáciu prevzala od agentúry AFP.

Otvor článok

Lavrov tvrdí, že zrušenie sankcií je kľúčovou súčasťou rokovaní

1.5 2022 10:00

MOSKVA/KYJEV – Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v sobotu pre čínsku tlačovú agentúru Sinchua uviedol, že zrušenie sankcií voči Moskve je kľúčovou súčasťou mierových rokovaní s Ukrajinou. Jeho tvrdenia však poprel poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak. TASR prevzala správu z agentúry Reuters.

Otvor článok

Angelina Jolie opäť ukázala svoje veľké srdce, nemala strach ani z vojnovej oblasti

1.5 2022 11:00

ĽVOV – V západoukrajinskom meste Ľvov sa v sobotu objavila americká herečka Angelina Jolieová, ktorá zastáva aj funkciu osobitnej vyslankyne Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na tlačovú agentúru Ukrinform, ktorá citovala jednu z miestnych novinárok. Tá spozorovala 47-ročnú oscarovú herečku v jednej z ľvovských kaviarní.

Otvor článok

Poslanci sa opäť zídu v utorok, pokračovať majú v diskusii o Ficovi

1.5 2022 11:09

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR sa do lavíc vrátia opäť v utorok (3. 5.). Na programe 65. schôdze majú v utorok od 9:00 h niekoľko výročných správ o činnosti rôznych inštitúcií.

Otvor článok

ROZHOVOR s Oľgou Feldekovou ml. o tom, ako sa z kráľovnej bratislavských diskoték stala terapeutka

1.5 2022 12:00

Už jej priezvisko napovedá, že je zo slávnej a známej rodiny. Umenie sa u Feldekovcov dialo prirodzene, ako sa v rodine jedlo alebo pilo. Otec v nej objavil talent na pantomímu a ona ju povýšila na liečiteľstvo.

Otvor článok

Pelosiová navštívila Kyjev, stretla sa so Zelenským

1.5 2022 13:05

KYJEV – Predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová sa v rámci svojej aktuálnej návštevy Kyjeva stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Napísala o tom v nedeľu agentúra AP.

Otvor článok

M. Krajniak: Poslanci Sme rodina budú mať pri vydaní Fica zelenú kartu

1.5 2022 13:44

BRATISLAVA – Líder Smeru-SD a poslanec Robert Fico vidí za svojím obvinením politický motív a pokus vládnej koalície dostať ho do väzby. Uviedol to v nedeľnej relácii RTVS O päť minút 12.

Otvor článok

TIP NA KNIHU Žiadny život nie je natoľko zlý, aby sa nemohol zlepšiť, a žiadne srdce nie je natoľko čierne, aby ho nemohla presvetliť láska

1.5 2022 14:00

Človek je vo svojej podstate zberateľ, všeličo si nalepuje na život a pridáva hŕbu na hŕbu. Zbiera spomienky, zlé i dobré, krivdy aj odpustenia, a neviditeľným perom si zapisuje želania do hlbín srdca. Čo by chcel, po čom túži, o čom sa neodváži povedať inému, hoc by to bol dôverník, lebo sa to zdá priveľmi osobné, možno až smiešne.

Otvor článok

Vláda musí konečne začať riešiť problémy Slovenska, skonštatoval Pellegrini

1.5 2022 14:07

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Vláda stráca akýkoľvek kontakt s bežným životom ľudí na Slovensku. Venuje sa celoeurópskym a celosvetovým problémom a vykašľala sa na svoj vlastný národ. V rámci osláv sviatku práce to v Liptovskom Mikuláši povedal predseda strany Hlas–SD Peter Pellegrini.

Otvor článok

Ako sa EÚ v otázke plynu dohodne, tak budeme konať, vyhlásil Matovič

1.5 2022 14:23

BRATISLAVA – Slovensko bude v prípade plynu konať podľa toho, ako sa dohodne Európska únia (EÚ). Skonštatoval to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Zároveň pripustil, že SR sa nevie zo dňa na deň odpojiť od ruských energií.

Otvor článok

Objednávkou koalície je vidieť lídrov opozície v putách

1.5 2022 14:37

BRATISLAVA – V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to uviedol nezaradený poslanec mimoparlamentnej strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

Otvor článok

EÚ sa prikláňa k zákazu dovozu ruskej ropy do konca roka

1.5 2022 15:03

BRUSEL – Európska únia (EÚ) sa prikláňa k zákazu dovozu ruskej ropy do konca roka. Uviedli to po víkendových rokovaniach medzi Európskou komisiou a členskými štátmi bloku dvaja diplomati, ktorí nechceli byť menovaní.

Otvor článok

Práca má veľa podôb, vždy by mala byť náležite ocenená, uviedla prezidentka

1.5 2022 15:13

BRATISLAVA – Práca má veľa podôb, je tvorivá, kvalifikovaná, múdra, usilovná, obetavá, pomáhajúca a vždy by mala byť náležite ocenená.

Otvor článok

Zomrela speváčka a herečka, ktorej sa pripisuje vynález diskotéky

1.5 2022 15:36

PARÍŽ – Francúzska speváčka a herečka Régine, ktorej sa pripisuje „vynález“ modernej diskotéky a ktorá viedla impérium nočných klubov od Paríža po Los Angeles, zomrela v nedeľu vo veku 92 rokov. Pre agentúru AFP to uviedla jej vnučka.

Otvor článok

GAMING: Bethesda launcher končí. Na Steame sú zadarmo známe klasiky hier

1.5 2022 16:00

Začína sa migrácia hernej knižnice zo služby Bethesda.net na Steam.

Otvor článok

Slovensko dnes oslavuje 18. výročie vstupu do Európskej únie

1.5 2022 16:03

BRATISLAVA – Vstup Slovenska do Európskej únie (EÚ) vnímajú ministri slovenskej vlády ako prínosný krok aj v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Pri príležitosti nedeľného 18. výročia vstupu to zhodnotili na sociálnej sieti.

Otvor článok

Šeliga: Podpora ministrovi vnútra klesá, OĽaNO by na to malo reflektovať

1.5 2022 16:51

BRATISLAVA – V diskusnej relácii Na telo to uviedol poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí).

Otvor článok

Podľa ukrajinských médií bol zranený generál ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov

1.5 2022 17:52

Náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov bol zranený na Ukrajine, uviedla dnes ukrajinská tlačová agentúra Unian s odvolaním sa na vojenského novinára Olexandra Šulmana.

Otvor článok

ROZHOVOR s Marekom Maarom Holečkom, nositeľom dvoch Piolet d´Or – horolezeckých Oskarov

1.5 2022 18:00

Vždy hľadá nové cesty, vychodené ho nezaujímajú, lezie zásadne vo dvojici, alpským štýlom, bez kyslíkovej bomby. Kamkoľvek ide, jeho ruksak nikdy neváži viac ako 8 kilogramov!

Otvor článok

Záujem Slovákov o hybridné autá rastie, postarala sa o to čipová kríza

2.5 2022 06:00

BRATISLAVA – Aj napriek tomu, že sa záujem ľudí o ekologické autá v posledných rokoch neustále zvyšoval, k výraznej zmene na trhu dochádza až teraz.

Otvor článok

Západné médiá skresľujú jadrové hrozby Ruska, uviedol Lavrov

2.5 2022 06:10

LONDÝN/RÍM – Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v nedeľu uviedol, že jeho krajina sa snaží zabrániť jadrovej vojne a neblokuje úsilie v tomto smere. V rozhovore pre taliansku televíziu tiež povedal, že blížiace sa oslavy konca druhej svetovej vojny nebudú mať vplyv na operácie ruských síl na Ukrajine. TASR informácie prevzala zo stanice BBC a agentúry Reuters.

Otvor článok

Európska únia musí byť odvážna a jednotná, vyhlásil Heger

2.5 2022 06:38

LONDÝN/BRATISLAVA – Členské štáty Európskej únie (EÚ) musia byť odvážne a jednotné v otázke platieb za dodávky ruského plynu v eurách, povedal predseda vlády SR Eduard Heger v rozhovore pre britskú verejnoprávnu stanicu BBC, ktorý zverejnil v nedeľu na Facebooku.

Otvor článok

Prvá dáma USA navštívi Slovensko, stretne sa s ukrajinskými utečencami

2.5 2022 07:06

WASHINGTON – Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová navštívi Slovensko, kde sa počas Dňa matiek stretne s ukrajinskými matkami a deťmi, ktoré utiekli z vlasti po začiatku ruskej invázie. Oznámil to v nedeľu večer washingtonského času Biely dom, informuje TASR na základe servisu agentúry AP.

Otvor článok

PL: Everton prekvapivo zdolal Chelsea a posilnil svoje šance na záchranu

2.5 2022 07:22

LONDÝN – Futbalisti Evertonu prekvapujúco zdolali v 35. kole najvyššej anglickej súťaže londýnsku Chelsea 1:0. Víťazstvo liverpoolskeho tímu, ktorý bojuje o udržanie, zariadil v nedeľnom zápase v 47. minúte Brazílčan Richarlison, keď využil chybu Cesara Azpilicuetu pri rozohrávke.

Otvor článok

Kuleba vyzval Nemecko, aby prevzalo vedúcu úlohu v Európe

2.5 2022 07:28

KYJEV/BERLÍN – Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v rozhovore pre pondelkové vydanie novín Frankfurter Allgemeine Zeitung vyzval Nemecko, aby prevzalo „vedúcu úlohu v Európe, a to najmä v súvislosti s otázkami východnej politiky“.

Otvor článok

Slovan má deviaty majstrovský titul, osamostatnil sa na čele tabuľky

2.5 2022 07:40

NITRA – Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v šiestom zápase finále Kaufland play off Tipos extraligy 2021/2022 a získali titul majstra SR. V nedeľu triumfovali na ľade HK Nitra 5:2 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy.

Otvor článok

Serie A: Rossoneri s odretými ušami zdolali Fiorentinu, Inter aj vďaka kontroverznej penalte vyhral nad Udinese

2.5 2022 07:50

MILÁNO – Ašpiranti na titul zvládli svoje zápasy a súboj o Scudetto pokračuje naďalej! Rafael Leao v 82. minúte vykúpil Rossoneri, ktoré nakoniec zdolalo Fiorentinu 1:0. Inter zvládol náročný zápas s Udinese 2:1.

Otvor článok
Otvor článok

Ocenenia za sociálne inovácie SozialMarie získali aj slovenské projekty

2.5 2022 08:34

VIEDEŇ – Slovenský projekt Red Flags občianskeho združenia Slovensko.Digital sa stal v nedeľu víťazom 18. ročníka udeľovania stredoeurópskych cien SozialMarie 2022 pre inovatívne projekty v sociálnej oblasti. Ďalšie dve hlavné ceny získali rakúske vzdelávacie projekty, uviedla pre TASR koordinátorka SozialMarie pre SR Barbora Maťašová.

Otvor článok

Nepotrebné lieky treba zaniesť do lekárne a ich vonkajší obal recyklovať

2.5 2022 09:16

BRATISLAVA – Nespotrebované lieky alebo lieky po uplynutí času spotreby by ľudia nikdy nemali vyhadzovať do koša či splachovať. Vo vnútornom obale ich treba zaniesť späť do lekárne, vonkajší obal možno klasicky recyklovať.

Otvor článok

Mesto Trnava má nové logo – písmeno T s korunkou

2.5 2022 10:00

TRNAVA – Mesto Trnava má nové logo. Tvorí ho písmeno T, v dlhšej verzii celý názov mesta, v kráľovskej modrej farbe so zlatou korunkou. Odkazuje na skutočnosť, že Trnava bola prvým slobodným kráľovským mestom na území dnešného Slovenska, na čo nadväzuje aj nový slogan Mesto, kde sa žije kráľovsky. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Otvor článok

Baerbocková obhajovala rozhodnutie Nemecka poslať na Ukrajinu ťažké zbrane

2.5 2022 10:08

BERLÍN - Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v nedeľu obhajovala rozhodnutie nemeckej vlády poslať na Ukrajinu ťažké zbrane. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Otvor článok

Ukrajina priznala, že údajný pilot nazývaný Duch Kyjeva je mýtus

2.5 2022 10:36

KYJEV – Na sociálnych sieťach bol Duch Kyjeva vojenským hrdinom, pilotom stíhačky, ktorý údajne zostrelil niekoľko ruských lietadiel. Príbehy o ňom začali vznikať po vpáde Ruska na Ukrajinu a šírili sa celé mesiace, podporované oficiálnymi ukrajinskými účtami na sociálnych sieťach. V sobotu však ukrajinská armáda potvrdila, že legendárny pilot je mýtus. TASR správu prevzala od agentúry AP, ktorá informáciu zverejnila v pondelok.

Otvor článok

Jednotný príspevok na kompenzáciu vyšších cien považuje S.O.S. za nepremyslený

2.5 2022 10:51

POPRAD – Jednorazový príspevok vo výške 100 eur na kompenzáciu rastúcich cien energií a potravín, ktorý navrhli lídri koalície, považuje Spoločnosť ochrany spotrebiteľov (S.O.S.) so sídlom v Poprade za nepremyslený.