Ruský miliardár tvrdí, že pre kritiku invázie musel lacno predať podiel v banke

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 07:54 • 2 min
Ruský miliardár tvrdí, že pre kritiku invázie musel lacno predať podiel v banke

MOSKVA – Ruský miliardár Oleg Tiňkov v rozhovore pre denník The New York Times (NYT) povedal, že svoj podiel v banke Tinkoff, ktorú založil, bol nútený odpredať za zlomok jeho skutočnej ceny. Dôvodom boli podľa jeho slov kritické vyjadrenia, ktoré predtým adresoval Moskve pre inváziu na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

„Nemohol som diskutovať o cene. Bolo to ako rukojemnícka dráma: Vezmite si, čo vám ponúkajú. Nemohol som vyjednávať,“ opísal pre NYT, ako predal svoj 35-percentný podiel ruskému ťažobnému magnátovi. Tiňkov tiež uviedol, že si zaobstaral osobných strážcov, keďže jeho priatelia, ktorí majú známosti v prostredí ruských tajných služieb, mu povedali, že Kremeľ ho chce odstrániť. V rozhovore tiež povedal, že Kremeľ sa vedeniu banky Tinkoff vyhrážal znárodnením v prípade, že s Tiňkovom nepreruší vzťahy a nezmení svoj názov.

 

img

 

Následne bol podľa vlastných slov tento ruský podnikateľ prinútený, aby svoj 35-percentný podiel v tejto banke predal „za kopejky“. Kupcom jeho podielu je ruský ťažobný magnát Vladimir Potanin, ktorý má blízky vzťah s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, píše NYT. Za podiel podľa Tiňkova zaplatil len približne tri percentá z jeho skutočnej ceny.

 

Banka Tinkoff, ktorá je druhou najväčšou ruskou súkromnou bankou, tvrdenia Tiňkova poprela, približuje agentúra DPA. Uviedla tiež, že nijaké vyhrážky nedostala, avšak oznámila, že si plánuje zmeniť názov. Tiňkov označil ešte v apríli vojnu na Ukrajine za „nezmyselnú“ a tvrdil tiež, že 90 percent Rusov s ňou nesúhlasí. Neúspechy ruskej armády v invázii na Ukrajinu zároveň pripísal korupcii. Povedal tiež, že celé Rusko sa topí v rodinkárstve a servilnosti voči režimu, približuje DPA.

 

Možno vás zaujme: Aktuálne Ukrajina: Rusko zabúda na lekcie z druhej svetovej vojny, vyhlásil Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies