CIA vyzýva Rusov nespokojných s inváziou, aby komunikovali cez temný web

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 06:41 • 2 min
CIA vyzýva Rusov nespokojných s inváziou, aby komunikovali cez temný web

WASHINGTON – Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) v pondelok oznámila, že Rusi nespokojní s inváziou ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu sa možno pokúšajú spojiť s americkými tajnými službami. CIA chce, aby využívali tzv. temný web (darknet). TASR správu prevzala z agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Temný web je časť internetu prístupná len prostredníctvom špeciálnych nástrojov, ktoré zabezpečujú viac anonymity, píše AP. CIA má na temnom webe vlastnú webovú stránku, ktorá má rovnaké vlastnosti ako bežná domovská stránka tejto spravodajskej služby. Je však dostupná len prostredníctvom systému Tor na anonymné prehliadanie webu.

 

 

img

 

CIA v pondelok na sociálnych sieťach zverejnila inštrukcie, ako sa dostať na stránku temného webu. Inštrukcie zverejnila v angličtine i ruštine. Táto tajná služba je podľa AP presvedčená, že Rusi žijúci v zahraničí budú môcť tieto pokyny zdieľať so svojimi kontaktmi v Rusku. „Naša globálna misia si vyžaduje, aby nás jednotlivci mohli bezpečne kontaktovať odvšadiaľ,“ uviedla CIA vo vyhlásení. Predstaviteľ tejto tajnej služby, ktorý chcel zostať v anonymite, povedal, že služba vie o znepokojených Rusoch, ktorí sa zúfalo usilujú spojiť so CIA .

 

Možno vás zaujme: Johnson ukrajinskému parlamentu oznámi novú vojenskú pomoc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies