Nemecké stíhačky museli vzlietnuť pre blížiace sa ruské lietadlo

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 09:10 • 2 min
Nemecké stíhačky museli vzlietnuť pre blížiace sa ruské lietadlo

BERLÍN – Dve stíhačky nemeckých vzdušných síl zo základne v Šlezvicku-Holštajnsku museli cez víkend vzlietnuť po tom, ako bolo spozorované ruské prieskumné lietadlo blížiace sa k Nemecku cez Baltské more. TASR správu prevzala od agentúry DPA, ktorá o tom informovala v utorok.

slovakia

left justify in out

Ruské lietadlo v sobotu spozorovali v medzinárodnom vzdušnom priestore pri ostrove Rujana. Nemecké stíhačky nakoniec toto lietadlo odprevadili ďalej od Nemecka. Pri podobnom incidente narušilo ruské lietadlo aj vzdušný priestor Dánska, ktoré si v pondelok z tohto dôvodu predvolalo ruského veľvyslanca.

 

img

 

Dánsko aj Švédsko totiž tvrdia, že ruské lietadlo typu Antonov AN-30 vstúpilo v piatok večer do ich vzdušného priestoru, keď letelo východne od dánskeho ostrova Bornholm v Baltskom mori, ktorý leží pri juhovýchodnom pobreží Švédska.

 

Od začiatku ruskej vojenskej invázie pred vyše dvoma mesiacmi začala vo Švédsku aj Fínsku intenzívna debata o tom, či by krajiny nemali vstúpiť do Severoatlantickej aliancie. Obavy v súvislosti s bezpečnosťou krajín totiž vyvolal aj incident zo začiatku marca, keď štyri ruské stíhačky narušili švédsky vzdušný priestor.

 

K téme: Ruské lietadlo narušilo vzdušný priestor Švédska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona