Chystáte sa do Chorvátska? Na hraniciach vás čaká prekvapenie!

NETKY.SK • 2 Máj 2022, 19:10 • 2 min
Chystáte sa do Chorvátska? Na hraniciach vás čaká prekvapenie!

ZÁHREB - Ministerstvo vnútra v pondelok ozrejmilo, aké pravidlá platia pri vstupe do obľúbenej dovolenkovej destinácie Slovákov.

slovakia

left justify in out

Chorvátsko nepredĺžilo platnosť opatrení proti ochoreniu COVID-19 na svojich hraniciach. TASR informáciu prevzala z agentúry HINA.

 

Vstup do Chorvátska je teda od 30. apríla povolený v súlade s pravidlami, ktoré platili pred vypuknutím koronavírusovej pandémie. Tieto pravidlá sú obsiahnuté v kódexe schengenských hraníc, chorvátskom zákone o cudzincoch a ďalších smerniciach či vyhláškach, priblížil rezort vnútra v Záhrebe.

 

img

 

Dočasné obmedzenia na chorvátskych hraniciach upravili naposledy 9. apríla, pripomína HINA. V rámci týchto pravidiel, ktoré platili do 30. apríla, mohli občania EÚ do krajiny pricestovať bez preukázania sa platným COVID pasom, zatiaľ čo ostatní cestujúci sa ním preukázať museli. Toto pravidlo sa však nevzťahovalo na utečencov z Ukrajiny.

 

Prečítajte si tiež: Veľké zmeny pre PCR testovanie a hospitalizáciu pacientov! Kto bude platiť?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies