Slovan Bratislava oslavuje storočnicu, pripravuje mohutné oslavy

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 13:05 • 2 min
Slovan Bratislava oslavuje storočnicu, pripravuje mohutné oslavy

BRATISLAVA - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava si pripomína historické jubileum. Najúspešnejší slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava oslavuje v piatok 3. mája sté výročie svojho založenia. Šampión aktuálneho ročníka Fortuna ligy 2018/2019 a najúspešnejšia futbalová značka pod Tatrami má 100 rokov. Vznikla presne 3. mája 1919.

slovakia

left justify in out

Historický úspech dosiahol pred 50-timi rokmi

Slovan oslavuje "stovku" vo významnom období. Práve v ročníku 2018/2019 sa "belasí" po dlhých rokoch vrátili na Tehelné pole. V rekordnom predstihu získali svoj 25. majstrovský titul v histórii. Popri storočnici si "slovanisti" ešte 21. mája pripomenú 50. výročie víťazstva v Pohári víťazov pohárov 1969 po finálovom triumfe vo švajčiarskom Bazileji nad FC Barcelona (3:2).

 

Pre Alexandra Vencela bude číslo 9 navždy späté so Slovanom

"Deviatka je naše osudové číslo. Vysvetlím bližšie: 1919 - založenie klubu, 1929 - historické víťazstvo Slovana nad Newcastlom 8:1, 1949 - prvý titul, 1969 - výhra Slovana v PVP, 1999 - posledný titul, po ktorom bola desaťročná odmlka, 2009 - ďalšia majstrovská ligová trofej, 2019 - titul a nádherný štadión," poznamenala legenda klubu a niekdajší brankár Alexander Vencel na piatkovom stretnutí so zástupcami médií. "Ešte 1939 - začali sme stavať Tehelné pole, čiže ďalšia deviatka," doplnil jeden z prítomných novinárov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💙 Presne pred 100 rokmi sa začal v Bratislave písať nevšedný príbeh. Príbeh klubu, ktorý sa postupne vypracoval medzi domácu elitu a meno si získal aj na medzinárodnej scéne. Klubu, ktorý si získal srdcia generácií fanúšikov a pravidelne lákal Bratislavčanov na Tehelné pole. Dnešné sté narodeniny ŠK Slovan Bratislava oslavujeme v historicky významnom období klubu. Sezóna 2018/19 je pre belasých výnimočná hneď z viacerých dôvodov. Najúspešnejší slovenský klub sa vrátil na Tehelné pole a s rekordným predstihom získal svoj 25. majstrovský titul v histórii. Popri storočnici si slovanisti ešte 21. mája pripomenú 50. výročie víťazstva v PVP. #100year #anniversary #Bratislava #Slovakia #skslovan #skslovanbratislava #Tehelnepole #SpoluSmeSlovan

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava),

 

ŠK Slovan získal 17 slovenských a 8 československých majstrovských titulov. Pätnásťkrát vyhral Slovenský pohár, päťkrát zdvihol nad hlavu Československý pohár a štyrikrát získal Slovenský superpohár. Najvýznamnejším úspechom je však spomenuté víťazstvo v Pohári víťazov pohárov 1969.

Pred zápasom so Žilinou Slovan pripravuje veľké oslav
Oslavy storočnice naplno prepuknú 11. mája. Fanúšikovia sa pred fortunaligovým zápasom proti MŠK Žilina aj v jeho priebehu môžu tešiť na množstvo sprievodných akcií vrátane vystúpení viacerých interpretov. Slovan predstaví novú klubovú hymnu. Tá bude prevedená na motív známej ľudovej piesne v orchestrálnej verzii a zaspieva ju sólista opery SND Ján Babjak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏟🎆 Vstupenky na slávnostnú oslavu 💯rokov Slovana už v predaji na ticketmedia.sk Všetci s belasým srdcom sa už teraz môžu tešiť na 11. máj 2019, ktorý sa do našej histórie zapíše veľkými písmenami. Práve v tento deň si totiž pripomenieme sté výročie založenia najúspešnejšieho slovenského klubu. Pre fanúšikov bude pripravený slávnostný ceremoniál a samozrejme aj celodenný sprievodný program. Nasledovať bude zápas s MŠK Žilina, ktorý sa už definitívne odohrá 11. mája o 15:00 na novom Tehelnom poli. #100year #anniversary #skslovanbratislava #skslovan #Tehelnepole #Bratislava

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava),

Na oslavách nebudú chýbať ani najväčšie legendy klubu

Klub pozval na oslavy všetkých hráčov, ktorí sa v roku 1969 pričinili o triumf v PVP, ako aj rodinných príslušníkov futbalistov z vtedajšieho obdobia, ktorí už nie sú na tomto svete. Všetci tí budú súčasťou slávnostného ceremoniálu, počas ktorého priaznivci budú môcť naživo zhliadnuť aj trofej PVP z roku 1969. Slávnostný výkop pred zápasom so Žilinou bude mať kapitán víťazov PVP z roku 1969 Alexander Horváth. Na pozvanie klubu priletí spolu so svojou manželkou.

Ďalšími sprievodnými aktivitami v súvislosti so 100. výročím založenia ŠK Slovan Bratislava bude aj filmový dokument, ktorého premiéra je naplánovaná na jeseň 2019, a taktiež kniha 100 rokov Slovana. Publikácia má mať približne 600 strán a bude mapovať históriu bratislavského klubu. Kniha bude vážiť približne 5 kg a v predaji sa ocitne taktiež na jeseň 2019.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies