Hasičské stanice v Bratislave otvorili svoje brány verejnosti

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 19:55 • 2 min
Hasičské stanice v Bratislave otvorili svoje brány verejnosti

BRATISLAVA - Celkovo 1937 osôb v piatok navštívilo bratislavské hasičské stanice. Tie pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, usporiadali podujatie Deň otvorených brán 2019. Hasiči tak verejnosti priblížili svoju techniku a zásady správania sa pri požiari.

slovakia

left justify in out

"Jednotlivým skupinám návštevníkov bola prezentovaná činnosť hasičov pri zásahoch, boli zabezpečené ukážky hasičskej techniky, vecných prostriedkov ako aj ochranných prostriedkov ako napríklad dýchací prístroj či zásahový oblek. Tiež bola zabezpečená krátka prednáška z oblasti prevencie," povedal Pavol Ihnat z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy.

 

 

Cieľom podujatia bolo podľa jeho slov poskytnúť verejnosti informácie o činnosti hasičov pri zásahoch, ale aj prezentácia techniky, vecných prostriedkov využívaných pri zásahoch i ochranných pracovných pomôcok. Podotkol, že v rámci podujatia chceli tiež oboznámiť verejnosť so zásadami, ako sa správať pri spozorovaní požiaru alebo inej udalosti.

 

Ihnat skonštatoval, že najmä detskí návštevníci prejavili najväčší záujem o hasičskú techniku. "Väčšina z nich si so záujmom obzerala jej vybavenie, tiež si vyskúšala sadnúť za volant hasičského auta," doplnil s tým, že ohlasy na prvý ročník podujatia boli pozitívne zo strany detí aj rodičov. Vzhľadom na vysokú účasť aj napriek nepriaznivému počasiu podľa jeho slov plánujú akciu zopakovať aj v budúcom kalendárnom roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona