Lekári omylom pripravili muža o kúsok jeho prirodzenia

NETKY.SK • 4 Máj 2019, 13:30 • 2 min
Lekári omylom pripravili muža o kúsok jeho prirodzenia

Rutinná endoskopia pripravila v minulom roku nemenovaného Brita o kus penisu. Lekári si ho totiž pomýlili s iným pacientom, ktorý mal v rovnakej nemocnici podstúpiť obriezku. Podobného omylu sa podľa inšpektorov nedopustili prvýkrát. Za chybu sa aspoň ospravedlnili.

slovakia

left justify in out

Britské zdravotníctvo má opäť z hanby kabát. Vlani v septembri zamieril istý muž na rutinné vyšetrenie, konkrétne endoskopiu močovej trubice a močového mechúra, ktorá môže odhaliť rakovinu alebo ďalšie závažné choroby. Spomínaný pacient sa ale nakoniec zúčastnil celkom iné zákroku.

 

Lekári mu totiž omylom vykonali obriezku, pri ktorej mužovi odstránili predkožku. A podľa všetkého nebol prvou osobou, ktorej sa v inkriminovanej nemocnici niečo podobné stalo. Inšpekcia z Leicesteru totiž uviedla, že lekári neprijali potrebné preventívne opatrenia po predchádzajúcich omyloch.

 

obrazok

 

Inšpekcia označila nechcenú obriezku za jeden z ôsmich omylov, ktoré "by sa nikdy nemali stať". Napriek tomu k nim počas minulého roka došlo, uviedol portál Stars24. V inkriminovanom prípade bola dôvodom chybného postupu zámena dokumentácie pacientov. Nemocnica sa za omyly ospravedlnila.

 

"Je nám hlboko a úprimne ľúto toho, čo sa stalo daným pacientom a samozrejme sme sa osobne obom ospravedlnili," napísala vo vyhlásení riaditeľka odboru pre bezpečnosť a riziká miestnej nemocnice Moira Durbridgeová. Vzápätí dodala, že sú zdravotníci odhodlaní sa zo svojich predchádzajúcich chýb poučiť. "Toto odhodlanie sme zakotvili do našich klinických priorít v rámci našej stratégie kvality pre roky 2019/2020," uistila možných budúcich pacientov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona