V sobotu má výdatnejšie pršať

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 19:03 • 2 min
V sobotu má výdatnejšie pršať

BRATISLAVA - Cez víkend nás čaká oblačné, daždivé a postupne aj veterné a chladné počasie pod vplyvom zvlneného studeného frontu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred dažďom pre celé územie okrem východného Slovenska, kde platí výstraha len pre okresy Rožňava a Poprad.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia tiež pripomínajú, že cez víkend sa ochladí a v nedeľu (5. 5.) má zosilnieť vietor. Výdatnejšie má pršať od soboty 6.00 h do nedele 6.00 h. Spadnúť by podľa SHMÚ malo 35 - 40 mm zrážok. Meteorológovia upozorňujú, že predpokladané množstvo a intenzita zrážok môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu, hoci sú v danom ročnom období a oblasti bežné.

 

Podľa SHMÚ môže aj snežiť. "Najmä na severe sa vyskytnú zrážky vo forme snehu aj v stredných, prechodne i v nižších polohách, najmä v noci na pondelok," informuje na sociálnej sieti.

 

Klesnúť má počas víkendu aj teplota vzduchu. "V nedeľu sa cez deň oteplí na 10 až 15 stupňov C, na západe, v Žilinskom kraji a na Spiši zväčša len 4 až 9 stupňov C, čo je na úrovni dlhodobých rekordov platných pre daný deň. Pocit chladu bude ešte umocňovať severný vietor, ktorý výrazne zosilnie v priebehu nedele," uzavreli meteorológovia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona