Ochrankyňa klímy žiada, aby sa skončila výroba elektriny z uhlia

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 15:48 • 2 min
Ochrankyňa klímy žiada, aby sa skončila výroba elektriny z uhlia

ESSEN - Ochrankyňa klímy Luisa-Marie Neubauerová v piatok na hlavnom zhromaždení akcionárov energetického koncernu RWE v Essene žiadala, aby čo najrýchlejšie skončil s výrobou elektrickej energie vo svojich tepelných elektrárňach.

slovakia

left justify in out

„Nijaký iný koncern v Európe nenesie väčšiu zodpovednosť za klimatickú krízu ako RWE," uviedla predstaviteľka protestného hnutia žiakov Fridays for Future.

 

RWE podľa nej ťaží z klimatickej katastrofy, ktorej sa dá vyhnúť. „A vy v sále to umožňujete,“ povedala Neubauerová akcionárom. Dodala, že to vojde do dejín ako najväčší škandál.

 

 

RWE je najväčším výrobcom elektrickej energie v Nemecku. Koncern čelí kritike ochrancov prírody za tepelné elektrárne, v ktorých spaľuje hnedé uhlie a za jeho ťažbu. Vedenie koncernu chce v nasledujúcich rokoch výdatne investovať do budovania ekologických energetických zariadení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies