Arsenal našiel dokonalý recept na prekonanie rozbehnutej Valencie

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 12:24 • 2 min
Arsenal našiel dokonalý recept na prekonanie rozbehnutej Valencie

BRATISLAVA - Arsenal Londýn našiel dokonalý recept na prekonanie rozbehnutej Valencie, ktorá anglickému zástupcovi v minulosti niekoľkokrát znepríjemnila život. Vo štvrtkovom prvom semifinálovom zápase Európskej ligy 2018/2019 sa po domácom víťazstve 3:1 priblížili k účasti vo finále.

slovakia

left justify in out

"Ukázali sme všetkým silu nášho charakteru a na hráčov môžem byť veľmi hrdý. Spolu môžeme dokázať, čo všetko je v našich silách," povedal pre BT Sport nadšený tréner Arsenalu Unai Emery, v minulosti kouč valencijských "netopierov" (2008-2012).

"The Gunners" sa výrazne priblížili k premiérovej účasti vo finále niektorej z európskych pohárových súťaží od sezóny 2005/2006. Vtedy vo finále Ligy majstrov podľahli inému španielskemu mužstvu FC Barcelona (1:2). Podľa lodivoda Arsenalu však stále o ničom nie je definitívne rozhodnuté. "Áno doma sme síce vyhrali, ale Valencia je veľmi silné mužstvo a v odvete sa bude môcť oprieť o svojich skvelých priaznivcov. Štvrtkový tretí gól bol pre nás dôležitý a môže byť kľúčový. Šance sú však stále 50 na 50," dodal Emery.

 


Londýnčanov zachránila zohratosť spomenutej dvojice útočníkov Lacazette - Aubameyang, ktorá za Arsenal v aktuálnej sezóne nastrieľala spolu už 43 gólov vo všetkých súťažných zápasoch. Ofenzívne esá dali zabudnúť na fakt, že tím z Londýna prehral ostatné tri zápasy v Premier League. 

prvé semifinálové zápasy EL 2018/2019:

 

Arsenal Londýn - FC Valencia 3:1 (2:1)

Góly: 18. a 26. Lacazette, 90.+1 Aubameyang - 11. Diakhaby. ŽK: Diakhaby, Parejo (obaja Valencia). Rozhodca: Turpin (Fr.)

Arsenal: Čech - Mustafi, Sokratis, Koscielny (82. Monreal) - Maitland-Niles, Guendouzi (58. Torreira), Xhaka, Kolašinac - Özil (75. Mchitarjan) - Lacazette, Aubameyang

Valencia: Neto - Piccini, Garay, Gabriel, Diakhaby, Gaya - Soler (71. Wass), Parejo, Roncaglia, Guedes (71. Gameiro) - Rodrigo (88. Mina)

 

 

Eintracht Frankfurt - FC Chelsea Londýn 1:1 (1:1)

Góly: 23. Jovič - 45. Pedro. ŽK: Hasebe, Fernandes - Christensen. Rozhodca: del Cerro Grande (Šp.)

Frankfurt: Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Da Costa, Rode, Fernandes (73. Paciencia), Falette - Jovič, Gačinovič (90.+2 Willems), Kostič

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Luiz, Christensen, Emerson - Kante, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačič) - Pedro, Giroud, Willian (61. Hazard)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona