Vláda a automobiky v Nemecku pokračujú v rokovaniach o úprave starších dieselov

NETKY.SK • 2 Január 2019, 14:15 • 2 min
Vláda a automobiky v Nemecku pokračujú v rokovaniach o úprave starších dieselov

BERLÍN - V Nemecku pokračujú rozhovory medzi vládou a výrobcami automobilov o aktualizácii systémov filtrovania emisií výfukových plynov starších dieselových vozidiel. Cieľom je zákaz ich vjazdu do niektorých miest. Ministerstvo dopravy podalo dnes takéto stanovisko prostredníctvom svojej hovorkyne.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň ministerstvo vydalo dokument, ktorý stanovil smernice pre získanie súhlasu regulačných úradov s inštaláciu inovovaných filtračných systémov (tzv. systémov selektívnej katalytickej redukcie, SCR). Toto riešenie preferujú ochrancovia životného prostredia aj spotrebiteľské skupiny. Automobilky zase chcú, aby zákazníci radšej kupovali nové autá s ekologickejšími motormi.

 

img

 

V centre pozornosti sú staršie dieselové motory spĺňajúce emisné normy Euro 4 a Euro 5. Podľa nemeckého úradu pre dopravu (KBA) je v krajine zaregistrovaných 3,1 milióna automobilov plniacich normu Euro 4 a 5,7 milióna kusov áut plniacich normu Euro 5.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies