V Trnave končia dve veľké opory, priestor dostanú mladí odchovanci

NETKY.SK • 1 Január 2019, 14:05 • 2 min
V Trnave končia dve veľké opory, priestor dostanú mladí odchovanci

TRNAVA/BRATISLAVA - Zimnú prípravu odštartujú hráči FC Spartak Trnava už 7. januára. V kabíne sa s určitosťou neobjavia dve opory, stopér Martin Tóth a defenzívny záložník Lukáš Greššák.

slovakia

left justify in out

Obaja sa so Spartakom dohodli na ukončení spolupráce. Najväčší interes o ich služby prejavil poľský celok Zaglebie Sosnowiec.

Greššák prišiel do Spartaka v roku 2014 z Ružomberka. V malom Ríme strávil takmer päť rokov. V aktuálnej jeseni si pripísal jubilejný stý ligový štart v červeno-čírnom drese.

 

"Chcel by som sa poďakovať hlavne pánovi majiteľovi, trénerom, ľuďom v klube a všetkým pravým fanúšikom. Bolo pre mňa veľkou cťou hrať za Spartak. Prežil som tu krásne chvíle. Získali sme majstrovský titul či zahrali v skupine Európskej ligy. Budem na to spomínať len v dobrom. Odohrať cez sto duelov v takomto klube je niečo krásne. V priebehu rokov som spoznal veľa ľudí, s ktorými zostanem v kontakte. Do Trnavy sa budem vždy veľmi rád vracať. Pre odchod som sa rozhodol po rozhovoroch s niektorými ľuďmi. Chcel by som v kariére skúsiť niečo nové. Uvidíme, kde to bude," uviedol rodák z Trstenej.

 

Defenzívna opora Tóth posilnila andelov v júli 2013. Skúsený tridsaťdvaročný stopér nazbieral v majstrovskom celku taktiež cez sto zápasov. Počas spartakovského angažmánu si prešiel mnohými pádmi, ale tiež vzostupmi.

 

"V prvom rade sa chcem poďakovať Spartaku, že som mohol obliekať jeho dres a zažiť najkrajšie obdobie v kariére. Ďakujem všetkým chalanom, s ktorými som hral a prežil s nimi množstvo pekných chvíľ. Vďaka patrí i ľuďom, ktorí pracujú okolo klubu a v neposlednom rade pánovi Poórovi. Pre trnavský futbal toho spravil veľmi veľa," vyjadril sa Tóth.

 

Okrem spomínanej dvojice nepokračuje na jar ani útočník Marek Bakoš, ktorému sa skončilo hosťovanie a vrátil sa do Viktorie Plzeň. V prípade záložníkov Jiřího Kulhánka a Patryka Maleckeho je pokračovanie otvorené. Erik Jirka sa má hlásiť v Belehrade u nového zamestnávateľa CZ Belehrad. 

 

"Chceme čerpať z kategórie U19, ročníka 2000, ktorý hrá v tejto sezóne poslednýkrát mládežnícku súťaž. Máme momentálne v doraste viacero šikovných futbalistov. Do prípravy niektorých vytiahneme, možno v jej priebehu aj ďalších. V januári by mali s prvým tímom začať trénovať Gergely Tumma, Alexander Horvát, Leonard Bencz, Ivan Mesík a Kristián Mihálek. V tíme máme i šikovného Brazílčana, ktorý by sa mohol taktiež zapojiť, rovnako ako aj brat Erika Jirku Lukáš," doplnil Černý.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies