V českej vláde môže dôjsť k zmenám

NETKY.SK • 2 Január 2019, 10:05 • 2 min
V českej vláde môže dôjsť k zmenám

PRAHA - Český premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovore, ktorý v utorok večer odvysielala Česká televízia (ČT), nevylúčil, že by tento rok mohlo dôjsť k rekonštrukcii vlády.

slovakia

left justify in out

Na zmenách trvá Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM), ktorá menšinovú vládu ANO a Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) toleruje. KSČM hovorí najmä o ministrovi dopravy Danovi Ťokovi (ANO) a zahraničných vecí Tomášovi Petříčkovi (ČSSD).

 

"Predseda KSČM trvalo kritizuje ministra dopravy, ich pripomienky vnímam, ale či bude rekonštrukcia vlády v roku 2019, vylúčiť nemôžem. Ale zatiaľ je to v rovine úvah. Určite budem hovoriť s jednotlivými ministrami," povedal pre ČT Babiš.

 

Z radov ČSSD prekáža komunistom minister zahraničných vecí Petříček. Podľa Babiša neudrží myšlienku ani 24 hodín a pravdepodobne odpovedá podľa toho, čo si praje ten, s kým hovorí. Petříčka kritizuje aj Pražský hrad, napríklad pre jeho postoj k Izraelu. S výmenou Petříčka by však musel súhlasiť predseda ČSSD Jan Hamáček z ČSSD. No zatiaľ sa k takémuto kroku podľa vyjadrení nechystá.

 

 

Šéf českej diplomacie Tomáš Petríček pri odovzdávaní ceny českému cyklistovi Romanovi Kreuzigerovi.

 

"Máme so soc. dem. koaličnú dohodu. Môžem vyjadriť nejaký názor, rozhodnutie je však na pánu Hamáčkovi, povedal Babiš s tým, že ak z jeho strany bude rekonštrukcia vlády, tak pôjde o ministrov za ANO.

 

Podľa informácií denníka Právo by sa však Babiš výmene na poste šéfa českej diplomacie nebránil.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies