Je tu rok 2019, bratislavský ohňostroj sprevádzal tradičný valčík

NETKY.SK • 1 Január 2019, 09:13 • 2 min
Je tu rok 2019, bratislavský ohňostroj sprevádzal tradičný valčík

BRATISLAVA - Niekoľkominútovým ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou privítali tisícky návštevníkov hlavného mesta nový rok 2019.

slovakia

left justify in out

Polnočný ohňostroj odpálili z plavidla uprostred rieky Dunaj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa - Na krásnom modrom Dunaji. Posledné minúty starého roka odrátavala nadrozmerná časomiera na Námestí Ľudovíta Štúra.

 

img

Zdroj: TASR

 

Podľa primátora Bratislavy Matúša Valla by sa malo pokračovať v tradícii silvestrovských osláv, chcel by však, aby vyzerali trochu inak. "Určite sa o tom budeme baviť, či by sa napríklad nemali vrátiť koncerty. Ale tak, aby boli spokojní Bratislavčania aj návštevníci a aby sme dôstojne oslávili túto príjemnú udalosť," priblížil v prvých minútach nového roka.

 

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v Bratislave bolo Námestie Ľudovíta Štúra, Hviezdoslavovo námestie a Rázusovo nábrežie. Silvestrovské oslavy v meste sa začali už krátko po 22. hodine. Mestská časť Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí "warm-up party". Diskotéka na námestí potrvá pod holým nebom až do zhruba 2. hodiny po polnoci.

 

img

Zdroj: TASR

 

Podľa všeobecne záväzného nariadenia o pyrotechnike je v Bratislave na Silvestra prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky.

 

Pre automobilovú dopravu bolo počas silvestrovskej noci uzatvorené Vajanského nábrežie a Námestie Ľudovíta Štúra, premávka tu bola opäť obnovená až po 2.30 h. Magistrát deklaruje, že ihneď po skončení ohňostroja na nábreží Dunaja začali upratovacie čaty s jeho čistením, aby ho uvoľnili pre dopravu a postupne do rána bolo upratané aj celé centrum mesta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies