Výbuch v Magnitogorsku má už 19 obetí

NETKY.SK • 2 Január 2019, 12:08 • 2 min
Výbuch v Magnitogorsku má už 19 obetí

MOSKVA - Počet obetí pri výbuchu plynu v ruskom Magnitogorsku sa vyšplhal už na 19. Osud ďalších 20 osôb je zatiaľ neznámy. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Ešte v utorok museli záchranári dočasne zastaviť pátranie po desiatkach nezvestných, pretože hrozilo zrútenie ďalších častí budovy. Podarilo sa im však vytiahnuť z trosiek desaťmesačného chlapca. Ten prežil aj napriek nízkym teplotám, ktoré v noci klesli na približne mínus 27 stupňov Celzia. Chlapčeka previezli vo veľmi vážnom stave do Moskvy. Mal ťažké omrzliny, zranenie hlavy a niekoľko zlomenín.

 

Výbuch, ku ktorému došlo v desaťposchodovej budove v pondelok ráno, keď ešte väčšina obyvateľov spala, úplne zničil 35 bytov a desať ďalších poškodil. Bytový dom mal okolo 1100 obyvateľov. Ľudí, ktorí sa ocitli bez domova, evakuovali do neďalekej školy.

Tragédiu začal vyšetrovať Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý do Magnitogorska vyslal vyšetrovateľov zo svojho moskovského ústredia. Federálna bezpečnostná služba (FSB) potvrdila, že v bytovom dome nastal výbuch plynu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona