Pellegrini chce v koalícii diskutovať o nižších daniach pre ľudí s najnižšími platmi

NETKY.SK • 2 Január 2019, 12:33 • 2 min
Pellegrini chce v koalícii diskutovať o nižších daniach pre ľudí s najnižšími platmi

BRATISLAVA - Ľudia s najnižšími mzdami by mohli platiť nižšie dane. Naznačil to predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý tvrdí, že chce v koalícii otvoriť diskusiu na tému daňového zaťaženia skupín s nízkym príjmom. Bližšie podrobnosti k tomuto zámeru neuviedol, pripustil však, že by sa to mohlo týkať už príjmov za rok 2019.

slovakia

left justify in out

Spolu s ministrom financií Petrom Kažimírom na rok 2019 avizujú aj kompletné nové znenie zákona o dani z príjmov, ktorý v posledných rokoch prešiel radom rôznorodých noviel. Ľudia rezortu ministerstva financií majú v najbližších mesiacoch zbierať od odbornej verejnosti podnety na prípadné zmeny.

 

"Môžem avizovať, že určite v tomto roku budeme viesť vážnu diskusiu s koaličnými partnermi o možnosti zníženia daňového zaťaženia pre nízkopríjmové skupiny obyvateľstva," vyjadril sa na dnešnej tlačovej konferencii premiér.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

"Očakávam, že podnikateľská verejnosť by tam privítala v určitých segmentoch výrazné zjednodušenie celého daňového systému. Aby ten text bol jednoduchý, prehľadnejší, štandardnejší a neobsahoval obrovské množstvo výnimiek," uviedol Pellegrini.

Prípravy na obnovu zákona o dani z príjmov potvrdil aj minister financií Peter Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona