VIDEO Muž precestoval najopustenejšie miesta na planéte, predstavuje ich vo videu

NETKY.SK • 1 Január 2019, 16:39 • 2 min
VIDEO Muž precestoval najopustenejšie miesta na planéte, predstavuje ich vo videu

Koniec roka je obdobím bilancovania. K bilancovaniu prispel aj prieskumník opustených miest Bob Thissen z Holandska, ktorý odhalil desiatky najzaujímavejších miest, ktoré počas dekády svojho putovania navštívil. Sú medzi nimi napríklad oblasť okolo jadrovej elektrárne Fukušima v Japonsku alebo väzenie Holmesburg v Amerike.

slovakia

left justify in out

S prieskumom opustených objektov začal Thissen už počas dospievania, odvtedy navštívil vyše 50 krajín a tisícku izolovaných miest - od schátraných a zabudnutých sídiel či hradov, až po jadrovou katastrofou zasiahnutej oblasti.

 

Časté prenikanie cez bezpečnostné opatrenia podľa neho vyžaduje aj týždne príprav, výsledok ale vždy stojí za to. Thissen sa teraz rozhodol vydať video, v ktorom zaznamenal najviac pamätihodností, ktoré počas svojho prieskumu objavil.

 

Sú medzi nimi napríklad ropná plošina v Škótsku, japonská atómová elektráreň Fukušima a nespočet opustených hradov alebo monštruózny zábavný park.

 

"Všetky tie miesta sú zachovalé, podliehajú pomalej skaze, berie si ich príroda. Môžete na nich stráviť celé dni," uviedol Holanďan pre Caters News.

"Musím sa často smiať, keď podobné rebríčky vidím, ľudia často navštevujú totálnej ruiny," doplnil.

 

Ako v múzeu bez sprievodcu

 

Podľa Thissena je prieskum opustených miest, ktorý sa v angličtine označuje pojmom “Urban Exploring”, skvelým spôsobom, ako spoznať svet.

 

"Navštívite miesta a krajiny, ktoré by ste asi normálne nenavštívili, keby ste sa nezaujímali o podobné objekty," vysvetľuje.

 

"Naučíte sa tiež veľa o histórii, stretnete sa s budovami, aké väčšina ľudí za celý život neuvidí. Väčšina z nich je ako múzeum, len bez sprievodcu a limitov," dodáva.

 

Každý výlet je podľa prieskumníka pritom úplne odlišný, pretože na každom mieste človek prežije niečo nové a iné. "Nikdy dopredu neviete, ako to dopadne a kde skončíte," myslí si Thissen.

 

Do desiatky najzaujímavejších miest pasoval prieskumník okrem už spomínaných miest tiež japonský ostrov Hašima, už zrovnaný so zemou zábavný park Nara Dreamland, rovnako v Japonsku, prvé miesto potom dal opustenému kozmodrómu v Kazachstane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona