Prvé bábätká tohto roka sú na svete: Novorodencov navštívil aj prezident Andrej Kiska

NETKY.SK • 2 Január 2019, 13:46 • 2 min
Prvé bábätká tohto roka sú na svete: Novorodencov navštívil aj prezident Andrej Kiska

V pôrodniciach sa nesviatkovalo a rušno tam býva aj na Nový rok. Pozrite, kde sa na Slovensku narodili prvé tohtoročné bábätká.

slovakia

left justify in out

V ŽIiline bola prvou Matilda

 

Prvým novoročným dieťaťom, ktoré sa narodilo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline, je dievčatko Matilda. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej sa Matilda narodila o 2.15 h, meria 49 centimetrov a váži 3000 gramov. "Mama Silvia zo Žiliny aj dcérka sú v poriadku. Celej rodinke prajeme veľa zdravia, šťastia a lásky," dodala Záteková.

 

V Prešove prišli na svet dvojičky

 

V Prešove sa pred 7. hodinou ako prvé narodili dvojčatá. Začiatok roka 2019 tak príjemne prekvapil službukonajúci personál gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia I, tzv. starej pôrodnice, Fakultnej nemocnice J. A. Reimana Prešov i prvorodičku – mamičku Patríciu (22) z Hanušoviec nad Topľou.

 

"Na svet priviedla zdravé dvojčatá. Chlapci Sebastián a Teodor sa narodili o 6.48 h a o 6.50 h. Jeden z nich má miery 1860 gramov a 43 centimetrov, druhý pri narodení vážil 2000 gramov a meral rovnako," informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

 

img

Zdroj: TASR

 

Rožňavská Kristínka

 

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Rožňava, je dievča menom Kristína. Informovala špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ Jana Fedáková.

 

"Malá Kristína narodila o 8.05 h, váži 3550 gramov a meria 50 centimetrov. Bydliskom matky je mesto Rožňava," konkretizovala Fedáková.

 

Dávidko vo vranovskej nemocnici

 

Vo vranovskej nemocnici sa prvé dieťatko nového roku 2019 narodilo len trištvrte hodiny po polnoci. Jana Fedáková zo skupiny Svet zdravia informovala, že spontánnym pôrodom tam prišiel na svet chlapček s menom Dávid "Váži 2250 gramov a meria 45 centimetrov. Mamička je z obce Banské," uviedla Fedáková a zároveň dodala, že vo vranovskej nemocnici dosiaľ nezaznamenali poranenia súvisiace so silvestrovskými oslavami.

 

Sofia z Novej Lesnej

 

Prvé dieťatko na východnom Slovensku sa takmer pol hodinu po polnoci narodilo v popradskej nemocnici. Potvrdila hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda s tým, že dievčatko s menom Sofia sa narodilo mamičke z Novej Lesnej.

"Dievčatko priviedla na svet o 00.29 h., má 47 centimetrov a váži 2650 gramov," konkretizovala Galajda s tým, že počas silvestrovskej noci sa v Poprade narodili ešte ďalšie dve deti.

 

img

Zdroj: TASR

 

Druhým dieťatkom v poradí, ktoré v noci prišlo na svet na východe krajiny, je Dávidko, ktorý sa narodil trištvrte hodiny po polnoci vo Vranove nad Topľou. V tzv. starej pôrodnici Fakultnej nemocnice J. A. Reimana Prešov sa zase krátko pred 7. hodinou narodili 22-ročnej prvorodičke dvojčatá Sebastián a Teodor.

 

"V Humennom sa počas silvestrovskej noci narodili štyri detičky, ale všetky prišli na svet pred polnocou. V Trebišove sa ako prvá narodila o 5.40 h. Noemi s mierami 3330 gramov a 53 centimetrov," doplnila Jana Fedáková zo skupiny Svet zdravia.

 

Simonka v Banskej Bystrici

 

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, je dievča Simona. Podľa slov hovorkyne nemocnice Ruženy Maťašeje je matka pôvodom Banskobystričanka, ale v súčasnosti žije v Bratislave.

 

"Simonka sa narodila o 6.08 h, váži 3110 gramov a meria 53 centimetrov. Dieťatko bolo po pôrode zdravé, jeho matka takisto," konkretizovala Maťašeje.

 

Szofi v Dunajskej Strede

 

Prvým novorodencom v roku 2019 v Nemocnici Svet zdravia v Dunajskej Strede je dievčatko Szofi. Na svet prišlo 1. januára, dve sekundy po polnoci. Ako uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia, dievčatko sa narodilo cisárskym rezom. Váži 3380 gramov a meria 50 centimetrov. "Mamička dievčatka je z obce Baloň v okrese Dunajská Streda," dodala Fedáková.

 

Rimavská Sobota má Noela

 

Prvým dieťaťom, ktoré sa v roku 2019 narodilo v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Rimavská Sobota, je chlapec menom Noel. O tom informovala špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ Jana Fedáková.

 

"Malý Noel sa narodil o 3.03 h, váži 2880 gramov a meria 50 centimetrov. Bydliskom jeho matky je obec Včelince v okrese Rimavská Sobota," konkretizovala Fedáková.

 

Bratislavský Samko

 

Prvým novoročným dieťaťom, ktoré sa narodilo na 1.gynekologicko – pôrodníckej klinike LF SZU na Kramároch v Bratislave, je chlapec Samuel. Narodil sa o 3:19 h, meria 52 centimetrov a váži 4 190 gramov. Toto je Samko a jeho mamina Alena.

 

img

Zdroj: TASR

 

Prvé dievčatko v Košiciach

 

Prvé dieťa sa v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) narodilo na gynekologicko-pôrodníckej klinike na Triede SNP 1 o 2. hodine. Hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková informovala, že dievčatko prišlo na svet spontánne, volá sa Kristína, váži 3300 gramov a meria 49 centimetrov.

 

"Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení na Rastislavovej 43 sa prvé dieťatko narodilo taktiež spontánne o 9.23 h. Chlapček dostal meno Lucas, váži 3780 gramov a meria 49 centimetrov," doplnila hovorkyňa.

 

4-kilový Matuško v Topoľčanoch

 

Prvým novorodencom, ktorý sa v roku 2019 narodil V Nemocnici Svet zdravia Topoľčany je chlapec Matúš. Na svet prišiel päť minút pred 9. hodinou, váži 4000 gramov, meria 50 centimetrov. Jeho matka je z obce Bánov v okrese Nové Zámky," uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia.

 

V Partizánskom sa narodil Marek

 

Prvým novorodencom, ktorý sa v roku 2019 narodil V Nemocnici Svet zdravia Partizánske, je chlapec Marek.

Na svet prišiel 18 minút po 14. hodine. Ako uviedla Jana Fedáková zo Sveta zdravia, Marek má 4130 gramov a meria 58 centimetrov. "Jeho mamička je z Prievidze," doplnila Fedáková.

 

Pôrodnicu navštívil aj prezident

 

“Poďakoval som sa dnes lekárom a lekárkam, zdravotným sestrám a ďalšiemu personálu za ich službu pre našu krajinu. A rád by som aspoň na diaľku zaželal hasičom, policajtom, energetikom, správe ciest a mnohým ďalším,” napísal na sociálnej sieti. 

 

 

Aj primátor mesta Trnava pogratuloval novoročným mamičkám

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies