MS20: Mladých Slovákov čakajú vo štvrťfinále Rusi! Vyhovuje nám to, tvrdí Bokroš

NETKY.SK • 1 Január 2019, 13:42 • 2 min
MS20: Mladých Slovákov čakajú vo štvrťfinále Rusi! Vyhovuje nám to, tvrdí Bokroš

Victoria - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov s napätím sledovali záverečný zápas A-skupiny MS tejto vekovej kategórie, ktorý im určil súpera do štvrťfinále. Väčšina z nich i tréner Bokroš boli po stretnutí spokojní a potešilo ich, že sa vo štvrtok ráno stretnú s Ruskom.

slovakia

left justify in out

"Zborná" totiž vyhrala nad domácou Kanadou tesne 2:1 a obsadila prvé miesto v tabuľke A-skupiny. Najmä záver duelu bol veľmi vypätý, domáci sa snažili zmazať manko, hrali vyše dve minúty bez brankára, no už nevyrovnali. "Pozerali sme to na izbe viacerí chalani, bol to dosť napínavý súboj a keďže väčšina z nás chcela Rusov, tak sme to prežívali. Sme šťastní, že to dopadlo takto," povedal v rozhovore pre Slovenský zväz ľadového hokeja kapitán tímu Martin Fehérváry.

 

Líder mužstva má proti Rusku i motiváciu navyše. "Zborná" totiž vyradila Slovensko vo štvrťfinále na MS 2017 do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi. "Kanada i Rusko sú naozaj nároční súperi, ale ja osobne sa teším, že sú to Rusi. Máme im čo vracať ešte spred dvoch rokov z MS do 18 rokov. Navyše je to európsky štýl a určite bude viacerým našim chalanom vyhovovať. A hrať s Kanadou doma vo Vancouveri by bolo špeciálne náročné," povedal.

 

Aj útočníka Miloša Kelemena potešila výhra Ruska. "Pozerali sme to na izbe a myslím si, že pre nás všetkých je Rusko prijateľnejší súper. Takže sme šťastní, ako to dopadlo. Je to európsky celok, viac nám vyhovuje jeho hra a myslím si, že s ním môžeme skôr niečo uhrať ako s Kanadou."

 

Kelemen verí, že po poslednom zápase budú Slovákom vo štvrťfinále fandiť aj domáci priaznivci a nevie sa dočkať atmosféry v domovskom stánku Vancouveru Canucks, osemnásťtisícovej Rogers Aréne. "Myslím, že kanadskí fanúšikovia fandia skôr tímom, ktoré sú nižšie postavené v tabuľke. Teším sa na to, malo by byť vypredané a pred takým publikom môžeme ukázať, že vieme hrať dobrý hokej aj proti kvalitnejším súperom. Dúfam, že pôjdeme ďalej."

 

So štvrťfinálovým súperom je spokojný aj tréner Ernest Bokroš, ktorý si želal Rusov viac ako Kanadu. "Zámorské celky nikdy nevyhovovali slovenskej hokejovej mentalite, preto sa nám všetky zápasy proti nim hrali ťažie ako proti európskym tímom. Ruská škola je nám bližšia. Keďže som očakával, že Kanada vyhrá, tak hneď po zápase išiel na tom pracovať náš video tréner Patrik Michnáč. Chceme si pozrieť aj zápas Ruska s Českom (2:1), bolo to tesné víťazstvo, môžeme si z toho niečo zobrať. Veľmi dôležitá bude prvá tretina, ako ju rozbehneme," povedal v rozhovore pre SZĽH.

 

Mladí Slováci sa na posledných troch šampionátoch stretli vo štvrťfinále so Švédmi a ani raz cez nich nepostúpili. Bokroš je preto rád, že tento rok prišla zmena. "Na týchto MS a v príprave sme odohrali zápasy s prvou šestkou a už nám chýba iba ruský tím. Osud to zahral tak, že ho máme vo štvrťfinále. Sme radi, že už nemáme Švédov, stretávali sme sa s nimi často a nikdy sme ich nedokázali zdolať. Takže je to určitá zmena a pokúsime sa urobiť maximum," dodal.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona