Famózna Petra Vlhová: Po obrovskom slalome ovládla aj paralelný

NETKY.SK • 1 Január 2019, 18:43 • 2 min
Famózna Petra Vlhová: Po obrovskom slalome ovládla aj paralelný

OSLO - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v paralelnom slalome Svetového pohára v Osle. Vo finále zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú a pripísala si šieste víťazstvo kariéry. Vlhová prekonala víťazné konto Veroniky Velez-Zuzulovej, ktorá uspela v štyroch špeciálnych a jednom paralelnom slalome.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročná slovenská reprezentantka pricestovala do Nórska po nesmierne vydarenom podujatí v rakúskom Semmeringu a formu potvrdila aj na novoročnom podujatí na umelom svahu na Holmenkollene. V osemfinále pohodlne vyradila Švajčiarku Aline Daniothovú, keď už po prvej jazde mala maximálny polsekundový náskok. V nasledujúcej fáze si znova bez problémov poradila s Taliankou Irene Curtoniovou a medzi najlepšou štvorkou na ňu čakala Anna Swennová-Larssonová zo Švédska. Vlhová si v prvej jazde aj vďaka svojmu silovejšiemu štýlu, pri ktorom si bránky rozrážala rukami, a zvládnutému záveru vypracovala náskok 16 stotín sekundy. O ten neprišla, keďže jej súperka nedokončila odvetnú jazdu.

 

 

Vlhová mala opäť príležitosť pokoriť Shiffrinovú a svoje šance výrazne zvýšila v prvej jazde, v ktorej získala k dobru 21 stotín. V rozhodujúcom súboji Shiffrinová zabrala a nakrátko sa dostala na úroveň Vlhovej, no v závere stratila a s Vlhovou prehrala o 39 stotín.

 

 

V slalomových súťažiach tejto sezóny sa Slovenka dočkala triumfu po piatich druhých miestach za Shiffrinovou, ktorá ju predtým okrem štyroch špeciálnych zdolala aj vo finále decembrového paralelného slalomu vo švajčiarskom St. Moritzi. Celkovo Vlhová dosiahla v tejto sezóne už siedme pódiové umiestnenie. Na stupne víťaziek sa vo svojej kariére piatich plných ročníkov SP postavila po 19. raz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies