Prieskum: Väčšina Britov sa zhoduje, že migrácia ich krajine uškodila. Vrátiť sa to však už nedá...

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Prieskum: Väčšina Britov sa zhoduje, že migrácia ich krajine uškodila. Vrátiť sa to však už nedá...

LONDÝN - Väčšina obyvateľov Veľkej Británie verí tomu, že migrácia poškodila ich komunity a boja sa, že ich kultúra a tradície sú stratené.

slovakia

left justify in out

Podľa správy, ktorú zverejnil britský ľavicový think-tank, si väčšina Britov myslí, že príchod migrantov rozdelil ich mestá a tento pocit je najsilnejší tam, kde je migrantov najviac.

Spoločne s obavou, že ich krajina je v stave úpadku, si Briti myslia, že migrácia mala na ich krajinu negatívny dopad a že ich kultúra a tradície nie sú dostatočne chránené a presadzované.

 

Väčšiemu počtu vadí tzv. kultúrny pluralizmus, inými slovami multikulturalizmus, ktorý vnímajú, že je zvýhodňovaní oproti britským hodnotám a tradíciám. A ďalej politická korektnosť, ktorá je podľa Britov utláčajúca.

 

Prieskum organizácie Demos, blízkej premiérovi Tonymu Blairovi, vyspovedal viac než 1000 predplatiteľov Sky TV. Takmer 71 percent opýtaných si myslí, že migrácia rozdelila komunity, kde sa migranti usadili. V oblastiach, kde je migrantov veľa, toto číslo dosahuje dokonca 78 percent.

 

47 percent Britov si myslí, že ochrana britských hodnôt by mala mať prednosť pred multikulturalizmom. 55 percent hovorí, že vláda pre propagáciu britských hodnôt nerobí dosť. Tieto názory sú typické pre voličov pravice a Brexitu, ale nie sú ojedinelé ani u socialistov a tých, čo volili proti Brexitu. 63 percent Britov tiež verí, že predtým bol život lepší.

 

Správa hovorí: „Národ spojujú len tri veci – presvedčenie, že krajina je v stave úpadku, viera, že migrácia britskú spoločnosť poškodila a presvedčenie, že britská kultúra a hodnoty sú prehliadané.“

 

K všeobecnej depresii ešte treba pridať skutočnosť, že už rozbehnutý proces multikulturizácie sa dá len ťažko zvrátiť, uzatvára server stredoevropan.cz.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies