FOTO Kŕdeľ pávov na úteku narušil dopravu vo Filadelfii

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 06:57 • 2 min
FOTO Kŕdeľ pávov na úteku narušil dopravu vo Filadelfii

FILADELFIA - Niekoľkokilometrové kolóny na dôležitom úseku diaľnice v americkej Filadelfii spôsobil kŕdeľ štyroch pávov, ktoré utiekli z miestnej zoologickej záhrady. Pracovníci sa snažili v spolupráci s políciou vtáky odchytiť, jedného z nich však medzičasom našli na ceste usmrteného, informovala vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pávy prechádzajúce sa pozdĺž medzištátnej diaľnice číslo 76 nahlásili ešte v stredu večer miestneho času, načo privolaní policajti uzavreli dva zo šiestich pruhov. Vtáky sa im neskôr podarilo z cesty odohnať, pokusy o odchytenie však odložili na ráno, keďže sa predpokladalo, že kŕdeľ bude za tmy spať.

 

 

img

Pávy pri policajnom aute. Foto: SITA

 

 

Dve skupiny ošetrovateľov z blízkej zoo spoločne s príslušníkmi polície prehľadávali vo štvrtok oblasť, kde sa pávy naposledy ukázali, ale našli len jedného z nich mŕtveho po tom, ako ho pravdepodobne zrazilo auto.

 

Filadelfská zoo uviedla, že ide o pávy z väčšieho kŕdľa, ktorý sa voľne pohybuje na jej pozemku. Hoci sa niektoré z týchto vtákov občas vydajú aj za brány záhrady, zvyčajne sa neskôr vrátia. Najnovšie pátranie môže podľa predstaviteľov zoo trvať niekoľko dní, ale aj týždňov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies